Preprosto več za vas
Vanilijeva pita s hruškami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Listnato testo Listnato testo1
Hruška Hruška4
Limonin sok Limonin sok20 ml ml
Smetana Smetana2
Sladkor Sladkor80 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor2
Pšenična moka Pšenična moka45 g g
Limonina lupina Limonina lupina1

Vanilijeva pita s hruškami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(18)

Priprava

Pekač premera 26 cm namastimo in vanj položimo listnato testo. Po potrebi ga pri koncih odrežemo in pri strani dodamo, če je potrebno. Testo nekoliko prepikamo. Pečico ogrejemo na 200 C. Hruške olupimo (ta korak lahko tudi izpustimo) in narežemo na poljubno debele rezine. Hruške prelijemo z limoninim sokom (da ne “porjavijo”). V posodi z metlico dobro zmešamo smetano, sladkor, vanilijev sladkor, moko, jajca in limonino lupinico. Hruške porazdelimo po testu in jih zalijemo/prelijemo s vanilijevo maso. Pečemo približno25 minut na 190-200 C. Pečeno pito malce ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

Nasvet: Pita je odlična še mlačna, sicer pa tudi hladne zelo hitro zmanjka.