
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Vanilijeva pita s hruškami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač premera 26 cm namastimo in vanj položimo listnato testo. Po potrebi ga pri koncih odrežemo in pri strani dodamo, če je potrebno. Testo nekoliko prepikamo. Pečico ogrejemo na 200 C. Hruške olupimo (ta korak lahko tudi izpustimo) in narežemo na poljubno debele rezine. Hruške prelijemo z limoninim sokom (da ne “porjavijo”). V posodi z metlico dobro zmešamo smetano, sladkor, vanilijev sladkor, moko, jajca in limonino lupinico. Hruške porazdelimo po testu in jih zalijemo/prelijemo s vanilijevo maso. Pečemo približno25 minut na 190-200 C. Pečeno pito malce ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Nasvet: Pita je odlična še mlačna, sicer pa tudi hladne zelo hitro zmanjka.