Pekač premera 26 cm namastimo in vanj položimo listnato testo. Po potrebi ga pri koncih odrežemo in pri strani dodamo, če je potrebno. Testo nekoliko prepikamo. Pečico ogrejemo na 200 C. Hruške olupimo (ta korak lahko tudi izpustimo) in narežemo na poljubno debele rezine. Hruške prelijemo z limoninim sokom (da ne “porjavijo”). V posodi z metlico dobro zmešamo smetano, sladkor, vanilijev sladkor, moko, jajca in limonino lupinico. Hruške porazdelimo po testu in jih zalijemo/prelijemo s vanilijevo maso. Pečemo približno25 minut na 190-200 C. Pečeno pito malce ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Vanilijeva pita s hruškami
Sestavine
10
število porcij
-
- 1 listnato testo
- 4 hruška
- 20 ml limonin sok
- 2 smetana
- 80 g sladkor
- 2 vanilijev sladkor
- 45 g pšenična moka
- 1 limonina lupina
Priprava
Nasvet: Pita je odlična še mlačna, sicer pa tudi hladne zelo hitro zmanjka.