
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Listnato testo Listnato testo | 1 | |
Hruška Hruška | 4 | |
Limonin sok Limonin sok | 20 ml ml | |
Smetana Smetana | 2 | |
Sladkor Sladkor | 80 g g | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 2 | |
Pšenična moka Pšenična moka | 45 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVanilijeva pita s hruškami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač premera 26 cm namastimo in vanj položimo listnato testo. Po potrebi ga pri koncih odrežemo in pri strani dodamo, če je potrebno. Testo nekoliko prepikamo. Pečico ogrejemo na 200 C. Hruške olupimo (ta korak lahko tudi izpustimo) in narežemo na poljubno debele rezine. Hruške prelijemo z limoninim sokom (da ne “porjavijo”). V posodi z metlico dobro zmešamo smetano, sladkor, vanilijev sladkor, moko, jajca in limonino lupinico. Hruške porazdelimo po testu in jih zalijemo/prelijemo s vanilijevo maso. Pečemo približno25 minut na 190-200 C. Pečeno pito malce ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Nasvet: Pita je odlična še mlačna, sicer pa tudi hladne zelo hitro zmanjka.