Vanilijeva pita z jagodami in pistacijami

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Vanilijeva pita z jagodami in pistacijami
TežavnostSrednje
Priprava30 min
Kuhanje10 min

Priprava

  1. Pečico prižgi na 170 °C in si pripravi namaščen pekač za pito. V multipraktik dodaj mandlje, ovsene kosmiče, dobro zmešaj ter vse skupaj postavi na stran. Nato v multipraktik dodaj datlje in dobro zmešaj. V multipraktik dodaj nazaj suhe sestavine (mandlje in ovsene kosmiče), prelij s kokosovim oljem in javorjevim sirupom ter vse skupaj dobro zmešaj. Maso za dno prestavi v pekač, jo porazdeli, nato pa še dno prebodi z vilicami. Pekač postavi v pečico za okoli 10-12 minut, nato pa pečeno dno popolnoma ohladi. V manjšo posodico dodaj sladkor v prahu, koruzni škrob, prelij s sojinim napitkom ter vse skupaj dobro premešaj. V posodo za kuhanje dodaj kokosovo mleko, vanilijo, dobro premešaj in vse skupaj zavri. Med konstantnim mešanjem postopoma dodajaj mešanico škroba, sladkorja in sojinega napitka ter kuhaj toliko časa dokler se vse skupaj lepo zgosti. Vročo vanilijevo kremo prelij čez ohlajeno dno in jo dobro porazdeli, nato pa površje pokrij s plastično folijo, da se ne bo naredila skorjica in bo pita še boljša. Vanilijevo pito čez noč postavi v hladilnik, naslednji dan pa jo okrasi s svežimi jagodami, svežo meto, narezanimi pistacijami in cvetjem. Postrezi še svežo in ohlajeno, nato pa jo hrani v hladilniku do nekaj dni.