Veganska bolonjska omaka

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Veganska bolonjska omaka image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    •   veganski drobljenec
    • 18   ml sojina omaka
    • 1   g poper
    • 1   g čebula v prahu
    • 1   g česen v prahu
    • 1   g kumina
    • 1   g paprika v prahu
    •   pasiran paradižnik
    • 2   g sol
    • 2   stroki česen
    •   bazilika
    •   olje
    •   testenine

Priprava

    V večji posodi segrej nekaj olja, nato pa dodaj česen in praži nekaj minut. Dodaj paradižnik v pločevinki, premešaj in kuhaj 30 minut. Na koncu še dodaj pest sveže bazilike. Veganski drobljenec operi in odcedi. V večji ponvi segrej nekaj olja, nato pa dodaj veganski drobljenec in praži nekaj minut. Dodaj poper, čebulo v prahu, česen v prahu, kumino in papriko v prahu. Premešaj in praži nekaj minut. Dodaj sojino omako, premešaj. Na koncu še dodaj paradižnikovo omako in premešaj. Testenine skuhaj po navodilih, navedenih na embalaži. Vegansko bolonjsko omako zmešaj s testeninami in dodaj svežo baziliko.