V večji posodi segrej nekaj olja, nato pa dodaj česen in praži nekaj minut. Dodaj paradižnik v pločevinki, premešaj in kuhaj 30 minut. Na koncu še dodaj pest sveže bazilike. Veganski drobljenec operi in odcedi. V večji ponvi segrej nekaj olja, nato pa dodaj veganski drobljenec in praži nekaj minut. Dodaj poper, čebulo v prahu, česen v prahu, kumino in papriko v prahu. Premešaj in praži nekaj minut. Dodaj sojino omako, premešaj. Na koncu še dodaj paradižnikovo omako in premešaj. Testenine skuhaj po navodilih, navedenih na embalaži. Vegansko bolonjsko omako zmešaj s testeninami in dodaj svežo baziliko.
Veganska bolonjska omaka
Sestavine
2
število porcij
-
- veganski drobljenec
- 18 ml sojina omaka
- 1 g poper
- 1 g čebula v prahu
- 1 g česen v prahu
- 1 g kumina
- 1 g paprika v prahu
- pasiran paradižnik
- 2 g sol
- 2 stroki česen
- bazilika
- olje
- testenine