Veganska bučna rižota

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Veganska bučna rižota image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    • 170   g pire iz buče
    • 12   ml kokosovo olje
    • 1   čebula
    • 1   česen
    • 150   g riž
    • 600   ml voda
    • 20   g veganski parmezan
    • 3   g timijan
    • 3   g sol
    • 1   g poper

Priprava

    V večjo ponev dodaj olje in ga segrej. Dodaj čebulo, česen, premešaj in praži 3-4 minute. V posodo dodaj riž, timijan in bučni pire. Praži nekaj minut. Nato dodaj poper in sol, premešaj. Dodaj vodo in premešaj. Rižoto kuhaj okoli 20-30 minut oz. dokler se riž ne skuha. Ko je rižota že skoraj skuhana še dodaj vegansko maslo in veganski parmezan. Rižoto postrezi še toplo.