Veganska lazanja

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Veganska lazanja image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

1 število pekačev
  • veganski bešamel

    • 480   ml sojin napitek
    • 36   ml olje
    • 90   g pšenična moka
    • 3   g sol
    • 3   g poper
    • 32   g veganski parmezan
  • omaka za lazanjo

    • 2   veganski drobljenec
    • 3   g sladka paprika
    • 1   g česen v prahu
    • 3   g poper
    • 3   g čebula
    • 3   g mleta kumina
    • 30   ml sojina omaka
    • 400   ml paradižnikova mezga
  • dodatno

    •   testenine za lazanjo
    •   veganski sir
    •   veganski parmezan

Priprava

    V srednjo posodo dodaj olje in ga segrej. Dodaj moko, premešaj in praži 1 minuto. Nato postopoma dodajaj sojin napitek in mešaj. Na koncu dodaj še sol, poper, veganski parmezan in premešaj. Bešamel kuhaj 1-2 minuti. Veganski drobljenec dobro operi in ga odcedi. V večjo posodo dodaj olje in ga segrej. Dodaj veganski drobljenec in praži nekaj minut. Nato dodaj začimbe (sladka paprika, česen v prahu, čebula v prahu, mleta kumina in poper) in praži nekaj minut. Dodaj sojino omako in premešaj. Na koncu še dodaj paradižnikovo mezgo, premešaj in kuhaj 1 minuto. Pečico prižgi na 180 °C. Pekač premaži z oljem. Na pekač nanesi nekaj omake in bešamela. Dodaj plast testenin za lazanjo, omako in bešamel. Ponovi postopek, dokler ti skoraj ne zmanjka omake. Pusti nekaj žlic omake za na konec. Zadnjo plast prelij z bešamelom. Dodaj veganski sir in veganski parmezan. Na koncu še dodaj nekaj žlic omake. Lazanjo postavi v pečico za 30-40 minut. Jed postrezi še toplo.