
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
veganski bešamel
Sojin napitek Sojin napitek | 480 ml ml | |
Olje Olje | 36 ml ml | |
Pšenična moka Pšenična moka | 90 g g | |
Sol Sol | 3 g g | |
Poper Poper | 3 g g | |
Veganski parmezan Veganski parmezan | 32 g g |
omaka za lazanjo
Veganski drobljenec Veganski drobljenec | 2 | |
Sladka paprika Sladka paprika | 3 g g | |
Česen v prahu Česen v prahu | 1 g g | |
Poper Poper | 3 g g | |
Čebula Čebula | 3 g g | |
Mleta kumina Mleta kumina | 3 g g | |
Sojina omaka Sojina omaka | 30 ml ml | |
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga | 400 ml ml |
dodatno
Testenine za lazanjo Testenine za lazanjo | ||
Veganski sir Veganski sir | ||
Veganski parmezan Veganski parmezan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVeganska lazanja
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V srednjo posodo dodaj olje in ga segrej. Dodaj moko, premešaj in praži 1 minuto. Nato postopoma dodajaj sojin napitek in mešaj. Na koncu dodaj še sol, poper, veganski parmezan in premešaj. Bešamel kuhaj 1-2 minuti. Veganski drobljenec dobro operi in ga odcedi. V večjo posodo dodaj olje in ga segrej. Dodaj veganski drobljenec in praži nekaj minut. Nato dodaj začimbe (sladka paprika, česen v prahu, čebula v prahu, mleta kumina in poper) in praži nekaj minut. Dodaj sojino omako in premešaj. Na koncu še dodaj paradižnikovo mezgo, premešaj in kuhaj 1 minuto. Pečico prižgi na 180 °C. Pekač premaži z oljem. Na pekač nanesi nekaj omake in bešamela. Dodaj plast testenin za lazanjo, omako in bešamel. Ponovi postopek, dokler ti skoraj ne zmanjka omake. Pusti nekaj žlic omake za na konec. Zadnjo plast prelij z bešamelom. Dodaj veganski sir in veganski parmezan. Na koncu še dodaj nekaj žlic omake. Lazanjo postavi v pečico za 30-40 minut. Jed postrezi še toplo.