Preprosto več za vas
Veganska obrnjena ananasova torta

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Pšenična moka Pšenična moka160 g g
Mleti mandlji Mleti mandlji50 g g
Kokos Kokos
(nastrgan)
50 g g
Sladkor Sladkor3 žlice žlica
Pecilni prašek Pecilni prašek2 žličk žlička
Soda bikarbona Soda bikarbona0,5 žličk žlička
Sojin napitek Sojin napitek120 ml ml
Konzerviran ananas Konzerviran ananas
(sok iz pločevinke)
90 ml ml
Konzerviran ananas Konzerviran ananas
(obročki)
7 kosov kos
Javorjev sirup Javorjev sirup80 g g
Vanilijev strok Vanilijev strok1
Olje Olje2 žlice žlica
Limonin sok Limonin sok2 žličk žlička
Maline Maline
(za dekoracijo)
Meta Meta
(za dekoracijo)

Veganska obrnjena ananasova torta

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(6)

Priprava

Pečico prižgi na 180 °C in obloži pekač za torto s peki papirjem.V večjo posodo dodaj pšenično moko, mlete mandlje, nastrgan kokos, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in vse skupaj dobro premešaj.V srednje veliko posodo dodaj sojin napitek, ananasov sok, javorjev sirup, vanilijo, olje, limonin sok in vse skupaj dobro premešaj.Mokre sestavine dodaj suhim in dobro premešaj.V pekač dodaj ananasove obročke, maline, prelij z maso za torto in pekač postavi v pečico za okoli 35-40 minut.Pečeno torto popolnoma ohladi, nato pa jo obrni na krožniku in odstrani peki papir.Torto po želji dekoriraj še z dodatnimi malinami, meto in kokosovim čipsom.V hladilniku bo zdržala do nekaj dni.