Veganska obrnjena ananasova torta

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Veganska obrnjena ananasova torta image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 160   g pšenična moka
    • 50   g mleti mandlji
    • 50   g kokos nastrgan
    • 3   žlice sladkor
    • 2   žličk pecilni prašek
    • 0,5   žličk soda bikarbona
    • 120   ml sojin napitek
    • 90   ml konzerviran ananas sok iz pločevinke
    • 7   kosov konzerviran ananas obročki
    • 80   g javorjev sirup
    • 1   vanilijev strok
    • 2   žlice olje
    • 2   žličk limonin sok
    •   maline za dekoracijo
    •   meta za dekoracijo

Priprava

    Pečico prižgi na 180 °C in obloži pekač za torto s peki papirjem.V večjo posodo dodaj pšenično moko, mlete mandlje, nastrgan kokos, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in vse skupaj dobro premešaj.V srednje veliko posodo dodaj sojin napitek, ananasov sok, javorjev sirup, vanilijo, olje, limonin sok in vse skupaj dobro premešaj.Mokre sestavine dodaj suhim in dobro premešaj.V pekač dodaj ananasove obročke, maline, prelij z maso za torto in pekač postavi v pečico za okoli 35-40 minut.Pečeno torto popolnoma ohladi, nato pa jo obrni na krožniku in odstrani peki papir.Torto po želji dekoriraj še z dodatnimi malinami, meto in kokosovim čipsom.V hladilniku bo zdržala do nekaj dni.