Lanena semena zmeljite v kavnem mlinčku.
Veganske pomarančne rezine
Sestavine
1
število pekačev
-
- 150 g pirin zdrob
- 300 g jabolka
- 17 g laneno seme
- 100 g orehi
- 70 g sladkor
- 100 g kokosova maščoba
- 14 g kakav
- 2 pomarančna lupina
- 200 ml pomarančni sok
- 8 g pecilni prašek
- 20 g vanilijev sladkor
- 100 g temna čokolada
Priprava
Pomaranče operite, obrišite in naribajte, nato iztisnite sok.
Jabolka naribajte. Če bodo spustila veliko soka, jih rahlo ožmite in sok odlijte.
Zmeljite orehe ali lešnike.
Pečico vključite na 180 stopinj Celzija.
V skledi zmešajte vse sestavine razen čokolade in jabolčnega soka.
Testo nadevajte v manjši pekač, ki ste ga dobro namastili. Pecite pol ure.
Čokolada za preliv naj bo grenka in polnega okusa, zato izberite takšno, ki ima čim več kakava, vsaj 70-odstotno. Stopite jo nad soparo in z njo prelijte še vroče pecivo.
Ko se pecivo ohladi in čokolada strdi, razrežite na rezine.
Pecivo bo bolj ali manj sočno, odvisno od jabolk.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2017.