
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Pirin zdrob Pirin zdrob | 150 g g | ||
Jabolka Jabolka | 300 g g | ||
Laneno seme Laneno seme | 17 g g | ||
Orehi Orehi | 100 g g | ||
Sladkor Sladkor | 70 g g | ||
Kokosova maščoba Kokosova maščoba | 100 g g | ||
Kakav Kakav | 14 g g | ||
Pomarančna lupina Pomarančna lupina | 2 | ||
Pomarančni sok Pomarančni sok | 200 ml ml | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 8 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 20 g g | ||
Temna čokolada Temna čokolada | 100 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamVeganske pomarančne rezine
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Lanena semena zmeljite v kavnem mlinčku.
- Pomaranče operite, obrišite in naribajte, nato iztisnite sok.
- Jabolka naribajte. Če bodo spustila veliko soka, jih rahlo ožmite in sok odlijte.
- Zmeljite orehe ali lešnike.
- Pečico vključite na 180 stopinj Celzija.
- V skledi zmešajte vse sestavine razen čokolade in jabolčnega soka.
- Testo nadevajte v manjši pekač, ki ste ga dobro namastili. Pecite pol ure.
- Čokolada za preliv naj bo grenka in polnega okusa, zato izberite takšno, ki ima čim več kakava, vsaj 70-odstotno. Stopite jo nad soparo in z njo prelijte še vroče pecivo.
- Ko se pecivo ohladi in čokolada strdi, razrežite na rezine.
- Pecivo bo bolj ali manj sočno, odvisno od jabolk.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2017.