Riž skuhajte v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.
Veganske riževe ploščice
Sestavine
-
- 400 g bio organski riž
- 4 ščepec sol
- 200 g datlji
- 100 g neslane pistacije
- 100 g brusnice
- 220 g kokosova maščoba
- 2 g cimet
Priprava
Medtem ko čakate, da se riž skuha, naredite datljevo pasto (oprane datlje in vodo dajte v blender, in počakajte toliko časa, da dobite gladko zmes) in oluščite pistacije.
Kuhanemu rižu dodamo datljevo pasto, oluščene pistacije, kokosovo maščobo, brusnice in cimet ter vse sestavine med seboj dobro premešamo.
Pripravljeno maso damo v papirnate modelčke in jo postavimo v skrinjo čez noč.
Naslednje jutroriževe tortice vzamemo iz zmrzovalnika. Iz pekača jih najlažje dobite tako, da jih nekaj minut pustite na sobni temperaturi, nato pa pekač obrnete navzdol in jih »stresete« na desko. Tortice lahko zavijete v alu folijo in jih vzamete s seboj na kolesarki izlet, ker se bodo do takrat ravno lepo odtalile.
Časovno varčnejša ideja: Celotno maso samo vlijete v plastično posodo, ki jo prej obložite s peki papirjem, približno 1 do 2 cm visoko, pogladite in jo postavite v zmrzovalnik čez noč (ali vsaj za nekaj ur). Nato jo previdno z nožem razrežite na manjše kvadratke ali pravokotnike (npr. 15 x 5 cm) in zavijte v alu folijo. Ko ploščico pojeste, folijo shranite in jo uporabite še za drugič.
Nasvet: če izpustite zmrzovanje, je recept super tudi kar tako - točno to kombinacijo v topli obliki obožujem za zajtrk ali pa malico.