Preprosto več za vas
Veganske riževe tortice

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Riž Riž
(Golden Sun, Bio organic)
400 g g
Datlji Datlji200 g g
Pistacije Pistacije100 g g
Brusnice Brusnice100 g g
Kokosova maščoba Kokosova maščoba
(VitaD`or Coconut oil)
40 g g
Cimet Cimet2 g g
Sol Sol ščepec ščepec

Veganske riževe tortice

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

15 min
(0)

Priprava

*Namesto pistacij lahko uporabite tudi indijske oreščke, namesto brusnic pa rozine.

Riž skuhajte v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.

Medtem ko čakate, da se riž skuha, naredite datljevo pasto (oprane datlje in vodo dajte v blender, in počakajte toliko časa, da dobite gladko zmes in oluščite pistacije.

Kuhanemu rižu dodamo datljevo pasto, oluščene pistacije, kokosovo maščobo, brusnice in cimet ter vse sestavine med seboj dobro premešamo.

Pripravljeno maso damo v papirnate modelčke in jo postavimo v skrinjo čez noč.

Naslednje jutro kolesarske riževe tortice vzamemo iz zmrzovalnika. Iz pekača jih najlažje dobite tako, da jih nekaj minut pustite na sobni temperaturi, nato pa pekač obrnete navzdol in jih »stresete« na desko. Tortice lahko zavijete v alu folijo in jih vzamete s seboj na kolesarki izlet, ker se bodo do takrat ravno lepo odtalile.

Časovno varčnejša ideja: Celotno maso samo vlijete v plastično posodo, ki jo prej obložite s peki papirjem, približno 1 do 2 cm visoko, pogladite in jo postavite v zmrzovalnik čez noč (ali vsaj za nekaj ur). Nato jo previdno z nožem razrežite na manjše kvadratke ali pravokotnike (npr. 15 x 5 cm) in zavijte v alu folijo. Ko ploščico pojeste, folijo shranite in jo uporabite še za drugič.

Hanin nasvet: če izpustite zmrzovanje, je recept super tudi kar tako - točno to kombinacijo v topli obliki obožujem za zajtrk ali pa malico.

Veganske riževe tortice
15 min

Veganske riževe tortice

Sestavine

Riž (Golden Sun, Bio organic)
400 g
Datlji
200 g
Pistacije
100 g
Brusnice
100 g
Kokosova maščoba (VitaD`or Coconut oil)
40 g
Cimet
2 g
Sol
Veganske riževe tortice
15 min

Step 1

Veganske riževe tortice

*Namesto pistacij lahko uporabite tudi indijske oreščke, namesto brusnic pa rozine.

Riž skuhajte v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.

Medtem ko čakate, da se riž skuha, naredite datljevo pasto (oprane datlje in vodo dajte v blender, in počakajte toliko časa, da dobite gladko zmes in oluščite pistacije.

Kuhanemu rižu dodamo datljevo pasto, oluščene pistacije, kokosovo maščobo, brusnice in cimet ter vse sestavine med seboj dobro premešamo.

Pripravljeno maso damo v papirnate modelčke in jo postavimo v skrinjo čez noč.

Naslednje jutro kolesarske riževe tortice vzamemo iz zmrzovalnika. Iz pekača jih najlažje dobite tako, da jih nekaj minut pustite na sobni temperaturi, nato pa pekač obrnete navzdol in jih »stresete« na desko. Tortice lahko zavijete v alu folijo in jih vzamete s seboj na kolesarki izlet, ker se bodo do takrat ravno lepo odtalile.

Časovno varčnejša ideja: Celotno maso samo vlijete v plastično posodo, ki jo prej obložite s peki papirjem, približno 1 do 2 cm visoko, pogladite in jo postavite v zmrzovalnik čez noč (ali vsaj za nekaj ur). Nato jo previdno z nožem razrežite na manjše kvadratke ali pravokotnike (npr. 15 x 5 cm) in zavijte v alu folijo. Ko ploščico pojeste, folijo shranite in jo uporabite še za drugič.

Hanin nasvet: če izpustite zmrzovanje, je recept super tudi kar tako - točno to kombinacijo v topli obliki obožujem za zajtrk ali pa malico.

Riž (Golden Sun, Bio organic): 400 g
Datlji: 200 g
Pistacije: 100 g
Brusnice: 100 g
Kokosova maščoba (VitaD`or Coconut oil): 40 g
Cimet: 2 g
Sol
Veganske riževe tortice

Feedback

How did you like cooking with us?