
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Riž
Riž (Golden Sun, Bio organic) | 400 g g | |
Datlji Datlji | 200 g g | |
Pistacije Pistacije | 100 g g | |
Brusnice Brusnice | 100 g g | |
Kokosova maščoba
Kokosova maščoba (VitaD`or Coconut oil) | 40 g g | |
Cimet Cimet | 2 g g | |
Sol Sol | ščepec ščepec |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVeganske riževe tortice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
*Namesto pistacij lahko uporabite tudi indijske oreščke, namesto brusnic pa rozine.
Riž skuhajte v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.
Medtem ko čakate, da se riž skuha, naredite datljevo pasto (oprane datlje in vodo dajte v blender, in počakajte toliko časa, da dobite gladko zmes in oluščite pistacije.
Kuhanemu rižu dodamo datljevo pasto, oluščene pistacije, kokosovo maščobo, brusnice in cimet ter vse sestavine med seboj dobro premešamo.
Pripravljeno maso damo v papirnate modelčke in jo postavimo v skrinjo čez noč.
Naslednje jutro kolesarske riževe tortice vzamemo iz zmrzovalnika. Iz pekača jih najlažje dobite tako, da jih nekaj minut pustite na sobni temperaturi, nato pa pekač obrnete navzdol in jih »stresete« na desko. Tortice lahko zavijete v alu folijo in jih vzamete s seboj na kolesarki izlet, ker se bodo do takrat ravno lepo odtalile.
Časovno varčnejša ideja: Celotno maso samo vlijete v plastično posodo, ki jo prej obložite s peki papirjem, približno 1 do 2 cm visoko, pogladite in jo postavite v zmrzovalnik čez noč (ali vsaj za nekaj ur). Nato jo previdno z nožem razrežite na manjše kvadratke ali pravokotnike (npr. 15 x 5 cm) in zavijte v alu folijo. Ko ploščico pojeste, folijo shranite in jo uporabite še za drugič.
Hanin nasvet: če izpustite zmrzovanje, je recept super tudi kar tako - točno to kombinacijo v topli obliki obožujem za zajtrk ali pa malico.