Preprosto več za vas
Veganski carski praženec (šmorn)

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Pšenična moka Pšenična moka200 g g
Sladkor Sladkor2 žlice žlica
Vanilijev strok Vanilijev strok1
Pecilni prašek Pecilni prašek1 žlice žlica
Kurkuma Kurkuma
(ščepec)
Sojin napitek Sojin napitek300 ml ml
Gazirana voda Gazirana voda80 ml ml
Limonin sok Limonin sok1 žlice žlica
Olje Olje
Sveže sadje Sveže sadje
Meta Meta
Sladkor v prahu Sladkor v prahu

Veganski carski praženec (šmorn)

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

15 min
(20)

Priprava

V posodo za mešanje dodaj pšenično moko, sladkor, vaniljev strok, pecilni prašek, kurkumo in vse skupaj dobro premešaj.

Nato dodaj sojin napitek, gazirano mineralno vodo, limonin sok (ali kis) ter dobro premešaj.

Na ponev dodaj nekaj olja, ga premaži in jo segrej.

Dodaj maso za carski praženec, pokrij s pokrovko in peci okoli 2-3 minute.

Nato vse skupaj obrni in peci še na drugi strani okoli 2-3 minute.

S kuhalnico maso natrgaj na koščke, nato pa jo še malo popeci.

Na koncu pa še carski praženec prestavi na krožnik, dodaj sveže maline, borovnice in meto ter vse skupaj posuj s sladkorjem v prahu.

Postrezi še toplo.