
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 200 g g | |
Sladkor Sladkor | 2 žlice žlica | |
Vanilijev strok Vanilijev strok | 1 | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 1 žlice žlica | |
Kurkuma
Kurkuma (ščepec) | ||
Sojin napitek Sojin napitek | 300 ml ml | |
Gazirana voda Gazirana voda | 80 ml ml | |
Limonin sok Limonin sok | 1 žlice žlica | |
Olje Olje | ||
Sveže sadje Sveže sadje | ||
Meta Meta | ||
Sladkor v prahu Sladkor v prahu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVeganski carski praženec (šmorn)
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V posodo za mešanje dodaj pšenično moko, sladkor, vaniljev strok, pecilni prašek, kurkumo in vse skupaj dobro premešaj.
Nato dodaj sojin napitek, gazirano mineralno vodo, limonin sok (ali kis) ter dobro premešaj.
Na ponev dodaj nekaj olja, ga premaži in jo segrej.
Dodaj maso za carski praženec, pokrij s pokrovko in peci okoli 2-3 minute.
Nato vse skupaj obrni in peci še na drugi strani okoli 2-3 minute.
S kuhalnico maso natrgaj na koščke, nato pa jo še malo popeci.
Na koncu pa še carski praženec prestavi na krožnik, dodaj sveže maline, borovnice in meto ter vse skupaj posuj s sladkorjem v prahu.
Postrezi še toplo.