Veganski carski praženec (šmorn)

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Veganski carski praženec (šmorn) image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 15 min

Sestavine

2 osebe
    • 200   g pšenična moka
    • 2   žlice sladkor
    • 1   vanilijev strok
    • 1   žlica pecilni prašek
    •   kurkuma
    • 300   ml sojin napitek
    • 80   ml gazirana voda
    • 1   žlica limonin sok
    •   olje
    •   sveže sadje
    •   meta
    •   sladkor v prahu

Priprava

    V posodo za mešanje dodaj pšenično moko, sladkor, vaniljev strok, pecilni prašek, kurkumo in vse skupaj dobro premešaj.

    Nato dodaj sojin napitek, gazirano mineralno vodo, limonin sok (ali kis) ter dobro premešaj.

    Na ponev dodaj nekaj olja, ga premaži in jo segrej.

    Dodaj maso za carski praženec, pokrij s pokrovko in peci okoli 2-3 minute.

    Nato vse skupaj obrni in peci še na drugi strani okoli 2-3 minute.

    S kuhalnico maso natrgaj na koščke, nato pa jo še malo popeci.

    Na koncu pa še carski praženec prestavi na krožnik, dodaj sveže maline, borovnice in meto ter vse skupaj posuj s sladkorjem v prahu.

    Postrezi še toplo.