Preprosto več za vas
Veganski lečin tatarec

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Leča Leča110 g g
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik130 g g
Mlada čebula Mlada čebula1
Česen Česen1
Gorčica Gorčica32 g g
Mleta kumina Mleta kumina ščepec ščepec
Sladka paprika Sladka paprika ščepec ščepec
Poper Poper3 g g
Peteršilj Peteršilj12 g g
Olje Olje12 ml ml

Veganski lečin tatarec

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Za pripravo veganskega tatarskega bifteka potrebuješ kuhano lečo. V trgovini lahko kupiš že kuhano lečo v pločevinki ali pa jo narediš sam. V večjo ponev dodaj lečo, vodo in sol. Zavri in kuhaj okoli 40 minut. Kuhano lečo popolnoma ohladi. Sušene paradižnike odcedi in dobro operi. Želimo, čim manj olja v končni jedi. V multipraktik dodaj sušen paradižnik in dobro zmešaj. Nato dodaj kuhano lečo, čebulo, česen, gorčico, mleto kumino, sladko papriko, poper, peteršilj in olje. Vse skupaj dobro zmešaj. Maso prestavi na krožnik ali v posodico in postavi v hladilnik pred serviranjem. Veganski lečin tatarec postrezi s kruhom.