
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Leča Leča | 110 g g | |
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik | 130 g g | |
Mlada čebula Mlada čebula | 1 | |
Česen Česen | 1 | |
Gorčica Gorčica | 32 g g | |
Mleta kumina Mleta kumina | ščepec ščepec | |
Sladka paprika Sladka paprika | ščepec ščepec | |
Poper Poper | 3 g g | |
Peteršilj Peteršilj | 12 g g | |
Olje Olje | 12 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVeganski lečin tatarec
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Za pripravo veganskega tatarskega bifteka potrebuješ kuhano lečo. V trgovini lahko kupiš že kuhano lečo v pločevinki ali pa jo narediš sam. V večjo ponev dodaj lečo, vodo in sol. Zavri in kuhaj okoli 40 minut. Kuhano lečo popolnoma ohladi. Sušene paradižnike odcedi in dobro operi. Želimo, čim manj olja v končni jedi. V multipraktik dodaj sušen paradižnik in dobro zmešaj. Nato dodaj kuhano lečo, čebulo, česen, gorčico, mleto kumino, sladko papriko, poper, peteršilj in olje. Vse skupaj dobro zmešaj. Maso prestavi na krožnik ali v posodico in postavi v hladilnik pred serviranjem. Veganski lečin tatarec postrezi s kruhom.