Veganski medaljoni z omako in pečen krompir z rožmarinom

Veganski medaljoni z omako in pečen krompir z rožmarinom image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 število porcij
    •   veganski medaljoni
    •   kokosovo olje
    •   veganska kokosova krema za kuhanje
    • 2   stroki česen
    • 6   g peteršilj
    •   sol
    •   poper
    •   krompir
    •   rožmarin

Priprava

    Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj Celzija. Na peki papir položimo na kolobarje narezan krompir, katerega začinimo z rožmarinom. Pečemo 25 min, počakamo da se malce ohladi, nato pa posipamo s poprom in soljo.

    V ponvi segrejemo kokosovo olje in vanjo položimo veganske medaljone. Na srednji temperaturi pečemo do zlato-rumene barve, nato obrnemo stran.

    Omaka: Na tanko sesekljamo peteršilj in česen, dodamo kokosovo kremo ter ščepec popra in soli ter dobro premešamo.