Veganski pistacijevi mafini

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Veganski pistacijevi mafini image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

12 število porcij
    • 110   g olje
    • 1,5   žličk limonin sok
    • 1   vanilijev strok
    • 245   ml sojin napitek
    • 200   g sladkor
    • 200   g pšenična moka
    • 0,5   žličk sol
    • 0,75   žličk soda bikarbona
    • 1   žlička pecilni prašek
    • 80   g pistacije
    •   barvilo za jedi

Priprava

    V večjo posodo za mešanje dodaj olje, limonin sok, vanilijev strok, sojin napitek, kanček zelene jedilne barve ter vse skupaj dobro premešaj.

    Dodaj še sladkor, nato pa, skozi cedilo, dodaj pšenično moko, sol, sodo bikarbono, pecilni prašek, dobro presej in vse skupaj dobro premešaj.

    Na koncu pa še masi dodaj 60 g narezanih pistacij in premešaj.

    Pečico prižgi na 170 °C.

    Pekač (za mafine) obloži s papirčki, nato pa jih napolni z maso za pistacijeve mafine.

    Posuj še z narezanimi pistacijami (20 g), nato pa pekač postavi v pečico za okoli 20 minut.

    Postrezi še topleali pa hladne.