Preprosto več za vas
Veganuarska torta

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek
Sladki petek
Sladki petek - Sašo Šketa

Sestavine

podlaga

Datlji Datlji50 g g
Cimet Cimet3 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup36 ml ml
Kakav v prahu Kakav v prahu40 g g
Brazilski oreščki Brazilski oreščki65 g g
Mleti lešniki Mleti lešniki90 g g
Voda Voda12 ml ml

krema

Indijski oreščki Indijski oreščki200 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup100 g g
Mandljevo maslo Mandljevo maslo70 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje30 g g
Kokosov napitek Kokosov napitek
(v pločevinki)
180 g g

posip

Neslane pistacije Neslane pistacije15 g g
Pekani Pekani12
Granatno jabolko Granatno jabolko

Veganuarska torta

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Vse sestavine za osnovo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 cm) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno.

*Kokosov napitek čez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Indijske oreščke čez noč namoči v vodo, nato vodo odlij. Vse sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Kremo razporedi po osnovi. Po vrhu posuj še koščke nesoljenih pistacij, orehe pekan in semena granatnega jabolka. Torto za vsaj 2 uri postavi v hladilnik ali pa jo tam pusti čez noč.