Veganuarska torta

Veganuarska torta image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
  • podlaga

    • 50   g datlji
    • 3   g cimet
    • 36   ml javorjev sirup
    • 40   g kakav v prahu
    • 65   g brazilski oreščki
    • 90   g mleti lešniki
    • 12   ml voda
  • krema

    • 200   g indijski oreščki
    • 100   g javorjev sirup
    • 70   g mandljevo maslo
    • 30   g kokosovo olje
    • 180   g kokosov napitek
  • posip

    • 15   g neslane pistacije
    • 12   pekani
    •   granatno jabolko

Priprava

    Vse sestavine za osnovo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 cm) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno.

    *Kokosov napitek čez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Indijske oreščke čez noč namoči v vodo, nato vodo odlij. Vse sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Kremo razporedi po osnovi. Po vrhu posuj še koščke nesoljenih pistacij, orehe pekan in semena granatnega jabolka. Torto za vsaj 2 uri postavi v hladilnik ali pa jo tam pusti čez noč.