Vse sestavine za osnovo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 cm) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno.
Veganuarska torta
Sestavine
1
število pekačev
-
podlaga
- 50 g datlji
- 3 g cimet
- 36 ml javorjev sirup
- 40 g kakav v prahu
- 65 g brazilski oreščki
- 90 g mleti lešniki
- 12 ml voda
-
krema
- 200 g indijski oreščki
- 100 g javorjev sirup
- 70 g mandljevo maslo
- 30 g kokosovo olje
- 180 g kokosov napitek
-
posip
- 15 g neslane pistacije
- 12 pekani
- granatno jabolko
Priprava
*Kokosov napitek čez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Indijske oreščke čez noč namoči v vodo, nato vodo odlij. Vse sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Kremo razporedi po osnovi. Po vrhu posuj še koščke nesoljenih pistacij, orehe pekan in semena granatnega jabolka. Torto za vsaj 2 uri postavi v hladilnik ali pa jo tam pusti čez noč.