
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
podlaga
Datlji Datlji | 50 g g | ||
Cimet Cimet | 3 g g | ||
Javorjev sirup Javorjev sirup | 36 ml ml | ||
Kakav v prahu Kakav v prahu | 40 g g | ||
Brazilski oreščki Brazilski oreščki | 65 g g | ||
Mleti lešniki Mleti lešniki | 90 g g | ||
Voda Voda | 12 ml ml |
krema
Indijski oreščki Indijski oreščki | 200 g g | ||
Javorjev sirup Javorjev sirup | 100 g g | ||
Mandljevo maslo Mandljevo maslo | 70 g g | ||
Kokosovo olje Kokosovo olje | 30 g g | ||
Kokosov napitek
Kokosov napitek (v pločevinki) | 180 g g |
posip
Neslane pistacije Neslane pistacije | 15 g g | ||
Pekani Pekani | 12 | ||
Granatno jabolko Granatno jabolko |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamVeganuarska torta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Vse sestavine za osnovo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 cm) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno.
*Kokosov napitek čez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Indijske oreščke čez noč namoči v vodo, nato vodo odlij. Vse sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Kremo razporedi po osnovi. Po vrhu posuj še koščke nesoljenih pistacij, orehe pekan in semena granatnega jabolka. Torto za vsaj 2 uri postavi v hladilnik ali pa jo tam pusti čez noč.