
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
podlaga
Datlji Datlji | 50 g g | |
Cimet Cimet | 3 g g | |
Javorjev sirup Javorjev sirup | 36 ml ml | |
Kakav v prahu Kakav v prahu | 40 g g | |
Brazilski oreščki Brazilski oreščki | 65 g g | |
Mleti lešniki Mleti lešniki | 90 g g | |
Voda Voda | 12 ml ml |
krema
Indijski oreščki Indijski oreščki | 200 g g | |
Javorjev sirup Javorjev sirup | 100 g g | |
Mandljevo maslo Mandljevo maslo | 70 g g | |
Kokosovo olje Kokosovo olje | 30 g g | |
Kokosov napitek
Kokosov napitek (v pločevinki) | 180 g g |
posip
Neslane pistacije Neslane pistacije | 15 g g | |
Pekani Pekani | 12 | |
Granatno jabolko Granatno jabolko |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVeganuarska torta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Vse sestavine za osnovo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 cm) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno.
*Kokosov napitek čez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Indijske oreščke čez noč namoči v vodo, nato vodo odlij. Vse sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Kremo razporedi po osnovi. Po vrhu posuj še koščke nesoljenih pistacij, orehe pekan in semena granatnega jabolka. Torto za vsaj 2 uri postavi v hladilnik ali pa jo tam pusti čez noč.