Preprosto več za vas
Veganuarska torta

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

podlaga

Datlji Datlji50 g g
Cimet Cimet3 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup36 ml ml
Kakav v prahu Kakav v prahu40 g g
Brazilski oreščki Brazilski oreščki65 g g
Mleti lešniki Mleti lešniki90 g g
Voda Voda12 ml ml

krema

Indijski oreščki Indijski oreščki200 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup100 g g
Mandljevo maslo Mandljevo maslo70 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje30 g g
Kokosov napitek Kokosov napitek
(v pločevinki)
180 g g

posip

Neslane pistacije Neslane pistacije15 g g
Pekani Pekani12
Granatno jabolko Granatno jabolko

Veganuarska torta

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Vse sestavine za osnovo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 cm) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno.

*Kokosov napitek čez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Indijske oreščke čez noč namoči v vodo, nato vodo odlij. Vse sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Kremo razporedi po osnovi. Po vrhu posuj še koščke nesoljenih pistacij, orehe pekan in semena granatnega jabolka. Torto za vsaj 2 uri postavi v hladilnik ali pa jo tam pusti čez noč.