Riž pripravite po navodilih na embalaži. Medtem očistite, operite in odcedite špinačo. Indijske oreščke med mešanjem v ponvi brez maščobe prepražite do zlatorjave barve, odstavite in pustite, da se ohladijo.
Vegetarijanska skleda
Sestavine
2
število porcij
-
- 200 g jasminov riž
- 50 g indijski oreščki
- 400 g mango
- 32 g čili omaka sladka
- 1 limeta
- 400 g tofu mariniran
- 12 ml olje
- suhi listi morske alge
- špinača
Priprava
Mango olupite, izdolbite meso in ga narežite na kocke. Mango marinirajte s čilijevo omako. Limeto razpolovite, iz ene polovice iztisnite sok in z njim začinite mango. Drugo polovico narežite na krhlje. Tofu narežite najprej na rezine, nato pa na za grižljaj velike trikotne koščke. V ponvi segrejte olje in tofu med mešanjem pražite približno 2 minuti.
Pripravljene sestavine skupaj z rižem naložite v 2 skledi, postrezite s hrustljavimi japonskimi morskimi algami in krhlji limete.