Vegetarijanska skleda

Vegetarijanska skleda image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

2 število porcij
    • 200   g jasminov riž
    • 50   g indijski oreščki
    • 400   g mango
    • 32   g čili omaka sladka
    • 1   limeta
    • 400   g tofu mariniran
    • 12   ml olje
    •   suhi listi morske alge
    •   špinača

Priprava

    Riž pripravite po navodilih na embalaži. Medtem očistite, operite in odcedite špinačo. Indijske oreščke med mešanjem v ponvi brez maščobe prepražite do zlatorjave barve, odstavite in pustite, da se ohladijo.

    Mango olupite, izdolbite meso in ga narežite na kocke. Mango marinirajte s čilijevo omako. Limeto razpolovite, iz ene polovice iztisnite sok in z njim začinite mango. Drugo polovico narežite na krhlje. Tofu narežite najprej na rezine, nato pa na za grižljaj velike trikotne koščke. V ponvi segrejte olje in tofu med mešanjem pražite približno 2 minuti.

    Pripravljene sestavine skupaj z rižem naložite v 2 skledi, postrezite s hrustljavimi japonskimi morskimi algami in krhlji limete.