
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine za brezmesne polpete in popraženo zelenjavno prilogo
Čičerika Čičerika | 150 g g | ||
Rdeč fižol Rdeč fižol | 150 g g | ||
Laneno seme Laneno seme | 5 g g | ||
Mleta kumina Mleta kumina | ščepec ščepec | ||
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči | 50 g g | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Peteršilj Peteršilj | |||
Čebula Čebula | 1 | ||
Olivno olje Olivno olje | 18 ml ml | ||
Šampinjoni Šampinjoni | 250 g g | ||
Bučke Bučke | 2 | ||
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 8 | ||
Veganski parmezan Veganski parmezan |
sestavine za hrustljavo solato
Koleraba Koleraba | 1 | ||
Redkvice Redkvice | 8 | ||
Bučno olje Bučno olje | 2 ml ml | ||
Rdeč fižol Rdeč fižol | 30 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamVegi polpeti s pisano zelenjavo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Odcedimo fižol in čičeriko (shranimo 70 g tekočine) in ju pretlačimo s paličnim mešalnikom, dodamo fino mleta lanena semena in kosmiče, dobro premešamo, pustimo počivati 10 minut, da se kosmiči »napijejo«. Medtem narežemo čebulo, jo prepražimo naolivnem olju, polovico čebule damo v manjšo posodo, jo ohladimo in primešamo k že pripravljeni masi za brezmesne polpete; malo vse skupaj solimo, popramo, dodamo na drobno nasesekljan svež peteršilj (ali pa v prahu). Na preostalo čebulo v ponvi dodamo že oprane in narezane šampinjone in jih popečemo, vmes narežemo 2 bučki (na rezine ali na kolobarje) in jih dodamo k šampinjonom, malo posolimo (cca 10-15 minut na srednjem ognju/srednje vroči plošči, večkrat premešamo s kuhalnico).
Vmes 70 g vode od čičerike zmiksamo z mikserjem in »beljake« nežno vmešamo k že pripravljeni masi za polpete. Na ogenj pristavimo večjo ponev, dodamo malo olivnega olja in z žlico oblikujemo 6-7 kupčkov (malo jih potlačimo, nikakor ne smejo biti preveliki, ker jih težko obrnemo, so občutljivi in lahko razpadejo). Polpete na vsaki strani pečemo na srednji temperaturi cca 4-5 minut, da dobijo skorjico (več ni treba, ker so vse sestavine že kuhane, pražene in niso surove), ves čas pazimo, da jih slučajno ne zažgemo.
Medtem na tanke rezine narežemo oprano nadzemno kolerabo in oprane redkvice na četrtine, oboje razporedimo po krožniku ali v skledi, dodamo še žlico fižola, malo posolimo (ali pa tudi ne, ker so okusi že dovolj intenzivni) in pokapamo z bučnim oljem.
Pečene polpete damo na krožnik, dodamo veliko zajemalko popražene zelenjave, jo po želji posujemo z rastlinskim pripravkom in zraven postrežemo še solatni krožnik.