Preprosto več za vas
Vegi polpeti s pisano zelenjavo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine za brezmesne polpete in popraženo zelenjavno prilogo

Čičerika Čičerika150 g g
Rdeč fižol Rdeč fižol150 g g
Laneno seme Laneno seme5 g g
Mleta kumina Mleta kumina ščepec ščepec
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči50 g g
Sol Sol
Poper Poper
Peteršilj Peteršilj
Čebula Čebula1
Olivno olje Olivno olje18 ml ml
Šampinjoni Šampinjoni250 g g
Bučke Bučke2
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik8
Veganski parmezan Veganski parmezan

sestavine za hrustljavo solato

Koleraba Koleraba1
Redkvice Redkvice8
Bučno olje Bučno olje2 ml ml
Rdeč fižol Rdeč fižol30 g g

Vegi polpeti s pisano zelenjavo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Odcedimo fižol in čičeriko (shranimo 70 g tekočine) in ju pretlačimo s paličnim mešalnikom, dodamo fino mleta lanena semena in kosmiče, dobro premešamo, pustimo počivati 10 minut, da se kosmiči »napijejo«. Medtem narežemo čebulo, jo prepražimo naolivnem olju, polovico čebule damo v manjšo posodo, jo ohladimo in primešamo k že pripravljeni masi za brezmesne polpete; malo vse skupaj solimo, popramo, dodamo na drobno nasesekljan svež peteršilj (ali pa v prahu). Na preostalo čebulo v ponvi dodamo že oprane in narezane šampinjone in jih popečemo, vmes narežemo 2 bučki (na rezine ali na kolobarje) in jih dodamo k šampinjonom, malo posolimo (cca 10-15 minut na srednjem ognju/srednje vroči plošči, večkrat premešamo s kuhalnico).

Vmes 70 g vode od čičerike zmiksamo z mikserjem in »beljake« nežno vmešamo k že pripravljeni masi za polpete. Na ogenj pristavimo večjo ponev, dodamo malo olivnega olja in z žlico oblikujemo 6-7 kupčkov (malo jih potlačimo, nikakor ne smejo biti preveliki, ker jih težko obrnemo, so občutljivi in lahko razpadejo). Polpete na vsaki strani pečemo na srednji temperaturi cca 4-5 minut, da dobijo skorjico (več ni treba, ker so vse sestavine že kuhane, pražene in niso surove), ves čas pazimo, da jih slučajno ne zažgemo.

Medtem na tanke rezine narežemo oprano nadzemno kolerabo in oprane redkvice na četrtine, oboje razporedimo po krožniku ali v skledi, dodamo še žlico fižola, malo posolimo (ali pa tudi ne, ker so okusi že dovolj intenzivni) in pokapamo z bučnim oljem.

Pečene polpete damo na krožnik, dodamo veliko zajemalko popražene zelenjave, jo po želji posujemo z rastlinskim pripravkom in zraven postrežemo še solatni krožnik.