"V ponvi brez olja prepražimo mlete mandlje.
Velikonočna korenčkova torta
Sestavine
4
število porcij
-
- 125 g mleti mandlji
- 225 g moka
- 180 g rjavi sladkor
- 150 g olje
- 1 žlička Natron
- 0,5 žličk sol
- 250 g korenje
- 3 kosov jajca
- 3 žlice jogurt
- 2 žličk cimet
- 1 vrečka čokoladne kapljice
-
Sladkorni preliv
- 250 g sveži sir
- 125 g sladkor v prahu
- 125 g maslo
- 1 kos vanilijev strok
- 1 vrečka čokolada za posip
Priprava
Zmešamo suhe sestavine, vmešamo olje, naribano korenje, jogurt in eno jajce za drugim.
Nato vmešamo čokoladne kapljice, testo vlijemo v pekač in ga približno 30 minut pečemo v pečici, ogrejemo na 180 °C.
Nato torto vzamemo iz pečice in jo pustimo, da se ohladi v pekaču.
Za glazuro stepemo kremni sir s sladkorjem v prahu in maslom ter vmešamo zmlet vanilijev strok. Torto premažemo s prelivom in jo okrasimo s čokoladnimi okraski.
Hranilne vrednosti
Kcal
794
Proteini (g)
11.5
Ogljikovi hidrati (g)
68.6
Maščobe (g)
51.6