
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Puranja prsa Puranja prsa | 1 kg kg | ||
Mlada čebula Mlada čebula | 6 | ||
Stročji fižol Stročji fižol | 600 g g | ||
Šunka Šunka | 200 g g | ||
Jajca Jajca | 4 | ||
Alkoholni kis Alkoholni kis | 0,5 dl dl | ||
Vinski kis Vinski kis | 0,1 dl dl | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Parmezan Parmezan | 100 g g |
Velikonočna solata
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Stročji fižol očistimo in skuhamo v vreli slani vodi ter nato hitro ohladimo, da obdrži lepo zeleno barvo. Puranje meso narežemo na trakove, posolimo in popopramo ter prepražimo v ponvi na razgretem oljčnem olju.
Vrelo vodo malo posolimo in vanjo vlijemo alkoholni kis ter v njej zakrknemo jajca. Šunko narežemo na rezine, mlado čebulo pa na tanke kolobarje. V posodi zmešamo stročji fižol, šunko, puranje prsi in čebulo ter vse skupaj začinimo z vinskim ali jabolčnim kisom, soljo in oljčnim oljem.
Serviranje
Solato serviramo na krožnikih, na vrh položimo poširano jajce in čez vse skupaj naribamo sir Grana Padano.