
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Puranja prsa Puranja prsa | 1 kg kg | ||
Mlada čebula Mlada čebula | 6 | ||
Stročji fižol Stročji fižol | 600 g g | ||
Šunka Šunka | 200 g g | ||
Jajca Jajca | 4 | ||
Alkoholni kis Alkoholni kis | 0,5 dl dl | ||
Vinski kis Vinski kis | 0,1 dl dl | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Parmezan Parmezan | 100 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamVelikonočna solata
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Stročji fižol očistimo in skuhamo v vreli slani vodi ter nato hitro ohladimo, da obdrži lepo zeleno barvo. Puranje meso narežemo na trakove, posolimo in popopramo ter prepražimo v ponvi na razgretem oljčnem olju.
Vrelo vodo malo posolimo in vanjo vlijemo alkoholni kis ter v njej zakrknemo jajca. Šunko narežemo na rezine, mlado čebulo pa na tanke kolobarje. V posodi zmešamo stročji fižol, šunko, puranje prsi in čebulo ter vse skupaj začinimo z vinskim ali jabolčnim kisom, soljo in oljčnim oljem.
Serviranje
Solato serviramo na krožnikih, na vrh položimo poširano jajce in čez vse skupaj naribamo sir Grana Padano.