Velikonočna solata

Velikonočna solata image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 1   kg puranja prsa
    • 6   mlada čebula
    • 600   g stročji fižol
    • 200   g šunka
    • 4   jajca
    • 0,5   dl alkoholni kis
    • 0,1   dl vinski kis
    •   sol
    •   poper
    •   olivno olje
    • 100   g parmezan

Priprava

    Stročji fižol očistimo in skuhamo v vreli slani vodi ter nato hitro ohladimo, da obdrži lepo zeleno barvo. Puranje meso narežemo na trakove, posolimo in popopramo ter prepražimo v ponvi na razgretem oljčnem olju.

    Vrelo vodo malo posolimo in vanjo vlijemo alkoholni kis ter v njej zakrknemo jajca. Šunko narežemo na rezine, mlado čebulo pa na tanke kolobarje. V posodi zmešamo stročji fižol, šunko, puranje prsi in čebulo ter vse skupaj začinimo z vinskim ali jabolčnim kisom, soljo in oljčnim oljem.

    Solato serviramo na krožnikih, na vrh položimo poširano jajce in čez vse skupaj naribamo sir Grana Padano.