Stročji fižol očistimo in skuhamo v vreli slani vodi ter nato hitro ohladimo, da obdrži lepo zeleno barvo. Puranje meso narežemo na trakove, posolimo in popopramo ter prepražimo v ponvi na razgretem oljčnem olju.
Velikonočna solata
Sestavine
4
število porcij
-
- 1 kg puranja prsa
- 6 mlada čebula
- 600 g stročji fižol
- 200 g šunka
- 4 jajca
- 0,5 dl alkoholni kis
- 0,1 dl vinski kis
- sol
- poper
- olivno olje
- 100 g parmezan
Priprava
Vrelo vodo malo posolimo in vanjo vlijemo alkoholni kis ter v njej zakrknemo jajca. Šunko narežemo na rezine, mlado čebulo pa na tanke kolobarje. V posodi zmešamo stročji fižol, šunko, puranje prsi in čebulo ter vse skupaj začinimo z vinskim ali jabolčnim kisom, soljo in oljčnim oljem.
Solato serviramo na krožnikih, na vrh položimo poširano jajce in čez vse skupaj naribamo sir Grana Padano.