
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Skyr Skyr | 2 | ||
Banane Banane | 2 | ||
Kaki Kaki | 1 | ||
Maline Maline | 150 g g | ||
Mandlji Mandlji | 17 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamVikinška beljakovinska mavrica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
1. Prva bela plast: najprej v dva prazna kozarca nadevajte približno 2-3 cm skyra (npr. v vsak kozarec 5 žlic).
2. Druga rumena plast: v mešalniku zmešajte 1 banano, 1 kaki in 5-6 žlic skyra. Sestavine dobro premešajte, nato maso previdno (najbolje z žlico) razporedite v kozarec nad prvo plastjo skyra (približno 2-3 cm, lahko tudi več ali manj).
3. Tretja rdeča plast: v mešalniku zmešajte 1 banano, 3 žlice malin in 5 žlic skyra, nato sestavine dobro premešajte in na koncu maso previdno razporedite v kozarec nad rumeno plast.
4. Za konec z nožem na grobo narežite mandlje in jih potrosite po »Vikinški beljakovinski mavrici«.
Nasvet: dodajate lahko poljubno sadje in ustvarite druge domiselne različice. Mandlje lahko po želji nadomestite z drugimi oreščki. Pustite domišljiji prosto pot.