
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Skyr Skyr | 2 | |
Banane Banane | 2 | |
Kaki Kaki | 1 | |
Maline Maline | 150 g g | |
Mandlji Mandlji | 17 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVikinška beljakovinska mavrica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
1. Prva bela plast: najprej v dva prazna kozarca nadevajte približno 2-3 cm skyra (npr. v vsak kozarec 5 žlic).
2. Druga rumena plast: v mešalniku zmešajte 1 banano, 1 kaki in 5-6 žlic skyra. Sestavine dobro premešajte, nato maso previdno (najbolje z žlico) razporedite v kozarec nad prvo plastjo skyra (približno 2-3 cm, lahko tudi več ali manj).
3. Tretja rdeča plast: v mešalniku zmešajte 1 banano, 3 žlice malin in 5 žlic skyra, nato sestavine dobro premešajte in na koncu maso previdno razporedite v kozarec nad rumeno plast.
4. Za konec z nožem na grobo narežite mandlje in jih potrosite po »Vikinški beljakovinski mavrici«.
Nasvet: dodajate lahko poljubno sadje in ustvarite druge domiselne različice. Mandlje lahko po želji nadomestite z drugimi oreščki. Pustite domišljiji prosto pot.