Preprosto več za vas
Vikinška beljakovinska mavrica

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Skyr Skyr2
Banane Banane2
Kaki Kaki1
Maline Maline150 g g
Mandlji Mandlji17

Vikinška beljakovinska mavrica

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

15 min
(14)

Priprava

1. Prva bela plast: najprej v dva prazna kozarca nadevajte približno 2-3 cm skyra (npr. v vsak kozarec 5 žlic).

2. Druga rumena plast: v mešalniku zmešajte 1 banano, 1 kaki in 5-6 žlic skyra. Sestavine dobro premešajte, nato maso previdno (najbolje z žlico) razporedite v kozarec nad prvo plastjo skyra (približno 2-3 cm, lahko tudi več ali manj).

3. Tretja rdeča plast: v mešalniku zmešajte 1 banano, 3 žlice malin in 5 žlic skyra, nato sestavine dobro premešajte in na koncu maso previdno razporedite v kozarec nad rumeno plast.

4. Za konec z nožem na grobo narežite mandlje in jih potrosite po »Vikinški beljakovinski mavrici«.

Nasvet: dodajate lahko poljubno sadje in ustvarite druge domiselne različice. Mandlje lahko po želji nadomestite z drugimi oreščki. Pustite domišljiji prosto pot.