Vikinška beljakovinska mavrica

Vikinška beljakovinska mavrica image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 15 min

Sestavine

2 število kozarcev
    • 2   skyr
    • 2   banane
    • 1   kaki
    • 150   g maline
    • 17   mandlji

Priprava

    1. Prva bela plast: najprej v dva prazna kozarca nadevajte približno 2-3 cm skyra (npr. v vsak kozarec 5 žlic).

    2. Druga rumena plast: v mešalniku zmešajte 1 banano, 1 kaki in 5-6 žlic skyra. Sestavine dobro premešajte, nato maso previdno (najbolje z žlico) razporedite v kozarec nad prvo plastjo skyra (približno 2-3 cm, lahko tudi več ali manj).

    3. Tretja rdeča plast: v mešalniku zmešajte 1 banano, 3 žlice malin in 5 žlic skyra, nato sestavine dobro premešajte in na koncu maso previdno razporedite v kozarec nad rumeno plast.

    4. Za konec z nožem na grobo narežite mandlje in jih potrosite po »Vikinški beljakovinski mavrici«.

    Nasvet: dodajate lahko poljubno sadje in ustvarite druge domiselne različice. Mandlje lahko po želji nadomestite z drugimi oreščki. Pustite domišljiji prosto pot.