1. Prva bela plast: najprej v dva prazna kozarca nadevajte približno 2-3 cm skyra (npr. v vsak kozarec 5 žlic).
Vikinška beljakovinska mavrica
Sestavine
2
število kozarcev
-
- 2 skyr
- 2 banane
- 1 kaki
- 150 g maline
- 17 mandlji
Priprava
2. Druga rumena plast: v mešalniku zmešajte 1 banano, 1 kaki in 5-6 žlic skyra. Sestavine dobro premešajte, nato maso previdno (najbolje z žlico) razporedite v kozarec nad prvo plastjo skyra (približno 2-3 cm, lahko tudi več ali manj).
3. Tretja rdeča plast: v mešalniku zmešajte 1 banano, 3 žlice malin in 5 žlic skyra, nato sestavine dobro premešajte in na koncu maso previdno razporedite v kozarec nad rumeno plast.
4. Za konec z nožem na grobo narežite mandlje in jih potrosite po »Vikinški beljakovinski mavrici«.
Nasvet: dodajate lahko poljubno sadje in ustvarite druge domiselne različice. Mandlje lahko po želji nadomestite z drugimi oreščki. Pustite domišljiji prosto pot.