Preprosto več za vas
Vitalni puhasti »oblački« z borovnicami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Brezglutenska moka Brezglutenska moka
(Belbake)
60 g g
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči
(Bio Organic oat flakes)
70 g g
Ovseni napitek Ovseni napitek
(Milbona)
2 dl dl
Banane Banane1
Agavin sirup Agavin sirup
(Maribel)
10 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje
(Vita D'or)
2 ml ml

za okrasitev

Borovnice Borovnice
(Bio Organic )
50 g g
Kokosov desert Kokosov desert
(My Love My Life)
100 g g

Vitalni puhasti »oblački« z borovnicami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(8)

Priprava

  1. V večjo plastično posodo damo brezglutensko moko (lahko uporabimo tudi navadno), ovsene kosmiče, ovsen napitek, agavin sirup in z vilicami pretlačeno zrelo banano. Vse sestavine dobro premešamo z žlico ali kuhalnico (ne z mešalnikom) in maso pustimo počivati 5 minut, da se sestavine dobro prepojijo.

  1. Segrejemo ponev na zmerno temperaturo (7 od 9) in stopimo malo kokosove maščobe, nato z zajemalko previdno vlijemo maso na površino; oblikujemo čimbolj okrogle »oblačke« s premerom približno 9 cm in 0,5 cm debeline (odvisno od velikosti ponve, pri meni sem jih lahko 5 na enkrat, vmes mora biti dovolj prostora, da jih lahko še obračaš). Pečemo 2 minuti, da lepo zarumenijo, nato jih z lopatko res previdno obrnemo in pečemo še 2 minuti na drugi strani (po potrebi zmanjšamo temperaturo kuhalne plošče na 6, da jih ne zažgemo, so občutljivi). Postopek ponovimo s preostalo maso, dobimo približno 10 »oblačkov«.

  1. Na krožnik položimo en oblaček, mu dodamo žličko kokosovega deserta, ga prekrijemo z naslednjim oblačkom in tako nadaljujemo (4 do 5 plasti, če so previsoki, se »podrejo«, ker se zaradi toplote kokosov desert rahlo stopi in začnejo drseti). Na koncu jih po želji prelijemo z malo agavinega sirupa in okrasimo s svežimi borovnicami ali kakšnim drugim sezonskim sadjem, ki ga imamo radi.