Preprosto več za vas
Losos s hrustljavo parmezanovo skorjico  in limonino omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Losos s hrustljavo parmezanovo skorjico in limonino omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

0 min
(3)

Priprava

Priprava filejev lososa

1. Prižgemo pečico in jo segrejemo na 200 stopinj celzija.

2. Na pekaču razporedimo drobtine. Pokapamo z malo olivnega olja in pečemo 2-3 minute, da dobijo zlatorjavo bravo. Ko jih vzamemo iz pečice jih takoj pretresemo v skledo. Dodamo stopljeno maslo, nariban parmezan, limonino lupinico, zelišča, sol, poper. Dobro premešamo.

3. Na pekač prekrit z alu folijo položimo fileje lososa (kožo odstranimo).

4. Fileje po vrhu in ob straneh na tanko namažemo z gorčico, ter obložimo z mešanico drobtin in parmezana.

5. Pečemo 20 min (ker smo drobtine prej popekli, je skorjica hrustljava in lepo zapečena, meso pa je znotraj še vedno sočno in rožnato)


Priprava limonine omake

1. V kozici stopimo maslo na zmernem ognju.

2. Dodamo na drobno sesekljano šalotko in pražimo dve minuti.

3. Dodamo vino in vremo 5 minut.

4. Vmešamo sladko smetano, sladkor, sol in poper ter dobro premešamo.

5. Dodamo gorčico in limonin sok ter kuhamo še nekaj minut, da se omaka zgosti.

6. Omako precedimo in postrežemo k lososu.

Opp.: ker je losos blagega okusa priporočamo, da limonino omako nekoliko bolj začinimo.

Fileje lososa postrežemo na posteljici sveže mlade špinače, zraven posebej postrežemo limonino omako (omako lahko pripravimo tudi dan prej in jo postrežemo toplo ali ohlajeno na sobni temperaturi).