
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
File lososa File lososa | 600 g g | |
Nariban parmezan Nariban parmezan | 30 g g | |
Maslo Maslo | 25 g g | |
Drobtine Drobtine | 25 g g | |
Gorčica
Gorčica (dijon) | 25 g g | |
Peteršilj
Peteršilj (seskljan) | 1 žlice žlica | |
Drobnjak
Drobnjak (seskljan) | 1 žlice žlica | |
Limonina lupina
Limonina lupina (sveže naribana) | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Limonina omaka
Maslo Maslo | 15 g g | |
Šalotka Šalotka | 1 | |
Belo vino
Belo vino (suho) | 1,5 dl dl | |
Sladka smetana Sladka smetana | 2 dl dl | |
Gorčica
Gorčica (dijon) | 12 g g | |
Limonin sok Limonin sok | 0,3 dl dl | |
Sladkor Sladkor | 3 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLosos s hrustljavo parmezanovo skorjico in limonino omako
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava filejev lososa
1. Prižgemo pečico in jo segrejemo na 200 stopinj celzija.
2. Na pekaču razporedimo drobtine. Pokapamo z malo olivnega olja in pečemo 2-3 minute, da dobijo zlatorjavo bravo. Ko jih vzamemo iz pečice jih takoj pretresemo v skledo. Dodamo stopljeno maslo, nariban parmezan, limonino lupinico, zelišča, sol, poper. Dobro premešamo.
3. Na pekač prekrit z alu folijo položimo fileje lososa (kožo odstranimo).
4. Fileje po vrhu in ob straneh na tanko namažemo z gorčico, ter obložimo z mešanico drobtin in parmezana.
5. Pečemo 20 min (ker smo drobtine prej popekli, je skorjica hrustljava in lepo zapečena, meso pa je znotraj še vedno sočno in rožnato)
Priprava limonine omake
1. V kozici stopimo maslo na zmernem ognju.
2. Dodamo na drobno sesekljano šalotko in pražimo dve minuti.
3. Dodamo vino in vremo 5 minut.
4. Vmešamo sladko smetano, sladkor, sol in poper ter dobro premešamo.
5. Dodamo gorčico in limonin sok ter kuhamo še nekaj minut, da se omaka zgosti.
6. Omako precedimo in postrežemo k lososu.
Opp.: ker je losos blagega okusa priporočamo, da limonino omako nekoliko bolj začinimo.
Fileje lososa postrežemo na posteljici sveže mlade špinače, zraven posebej postrežemo limonino omako (omako lahko pripravimo tudi dan prej in jo postrežemo toplo ali ohlajeno na sobni temperaturi).