Preprosto več za vas
Maslenka z ajdovo kašo in šampinjoni

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Maslenka z ajdovo kašo in šampinjoni

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

0 min
(1)

Priprava

Najprej prižgemo pečico in jo segrejemo na 200°C. Medtem ko se pečica segreva, operemo in prečno narežemo bučo maslenko na cca 1 cm velike kolobarje. Izdolbemo sredinski del in nato kolobarje položimo na pekač, ki ga prej pokrijemo s papirjem za peko. Vsak kolobar buče s čopičem na tanko premažemo z olivnim oljem in malo solimo. Pečemo od 25 do 30 minut, medtem pripravimo ajdovo kašo.

Ajdo operemo pod mlačno vodo in odcedimo. Olupimo in narežemo čebulo in česen. Operemo in na četrtine narežemo šampinjone. V ponev damo žlico olivnega olja, ko se segreje, dodamo čebulo in jo popražimo, nato dodamo česen, narezane šampinjone in s kuhalnico premešamo. Dodamo ajdo, zalijemo z vodo (če je ajde 1 lonček, dodamo 2 lončka vode) in posolimo. Na zmernem ognju kuhamo od 8 do 10 minut oz. po navodilih. Tik pred koncem dodamo na drobno sesekljan svež peteršilj.

Pladenj s pečenimi bučami previdno z rokavico vzamemo iz pečice in malo ohladimo, da z majhnim nožem lažje odstranimo olup buče. Polne krogce buče narežemo na manjše kocke in jih primešamo k ajdovi kaši, nato s to maso napolnimo večje krogce, ki imajo v sredini luknjo. Lahko si pomagamo z modelčkom in vanj nadevamo ajdo s šampinjoni in previdno potlačimo.

Nasvet: Pečeno bučo lahko v višji posodi pretlačimo s paličnim mešalnikom (dodamo vodo) in malo solimo. Bučno juho lahko prihranimo za kasnejši obrok in jo preden postrežbo samo še pogrejemo.