Preprosto več za vas
Ramstek s pečeno hokkaido bučo v pečici

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Ramsteak Ramsteak350 g g
Buča Buča
(muškatna)
Grški jogurt Grški jogurt100 ml ml
Olivno olje Olivno olje36 ml ml
Cimet Cimet3 g g
Sol Sol
Poper Poper
Limona Limona0,5
Mandlji Mandlji1 žlice žlica
Koriander Koriander
(sveži listi)
Čili Čili
(svež rdeči čili)
1

Ramstek s pečeno hokkaido bučo v pečici

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija.

2. V posodici zmešamo olivno olje, cimet, sol in poper.

3. Bučo narežemo na rezine (buče ne lupimo) in jih povaljamo v mešanici z obeh strain.

4. Na pekač razprostremo peki papir na katerega položimo rezine buče.

5. Rezine buče pečemo 30 minut.

6. Popražimo in nasekljamo mandlje.

7. Medtem ko je buča v pečici pripravimo meso. Ponev močno segrejemo, pokapamo z oljčnim oljem in nanjo položimo ramstek. Pečemo ga na zmernem ognju 2 do 3 minute na vsaki strani.

8. Po peki meso pustimo 10 minut “počivati”.

9. Ko so rezine buče pečene jih serviramo na velik krožnik. Rezine pokapamo z grškim jogurtom ter limoninim sokom. Posujemo s sveže praženimi sesekljanimi mandlji, svežimi lističi koriandra in s sesekljanim čilijem.

10. Jed postrežemo s svežo sezonsko solato.