
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Ramsteak Ramsteak | 350 g g | |
Buča
Buča (muškatna) | ||
Grški jogurt Grški jogurt | 100 ml ml | |
Olivno olje Olivno olje | 36 ml ml | |
Cimet Cimet | 3 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Limona Limona | 0,5 | |
Mandlji Mandlji | 1 žlice žlica | |
Koriander
Koriander (sveži listi) | ||
Čili
Čili (svež rdeči čili) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRamstek s pečeno hokkaido bučo v pečici
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija.
2. V posodici zmešamo olivno olje, cimet, sol in poper.
3. Bučo narežemo na rezine (buče ne lupimo) in jih povaljamo v mešanici z obeh strain.
4. Na pekač razprostremo peki papir na katerega položimo rezine buče.
5. Rezine buče pečemo 30 minut.
6. Popražimo in nasekljamo mandlje.
7. Medtem ko je buča v pečici pripravimo meso. Ponev močno segrejemo, pokapamo z oljčnim oljem in nanjo položimo ramstek. Pečemo ga na zmernem ognju 2 do 3 minute na vsaki strani.
8. Po peki meso pustimo 10 minut “počivati”.
9. Ko so rezine buče pečene jih serviramo na velik krožnik. Rezine pokapamo z grškim jogurtom ter limoninim sokom. Posujemo s sveže praženimi sesekljanimi mandlji, svežimi lističi koriandra in s sesekljanim čilijem.
10. Jed postrežemo s svežo sezonsko solato.