
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
perutničke
Piščančje perutničke Piščančje perutničke | 550 g g | |
Pšenična moka Pšenična moka | 120 g g | |
Jajca Jajca | 2 | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Timijan Timijan | Vejica Vejica | |
Sladka paprika Sladka paprika | 6 g g | |
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper | ||
Sezamovo olje Sezamovo olje | 12 ml ml |
skutne krogljice
Skuta Skuta | 500 g g | |
Jajca Jajca | 2 | |
Nariban parmezan Nariban parmezan | 100 g g | |
Pšenična moka Pšenična moka | 75 g g | |
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper |
azijska omaka
Česen Česen | 3 | |
Čili Čili | 1 | |
Sojina omaka Sojina omaka | 100 ml ml | |
Belo vino Belo vino | 100 ml ml | |
Kis Kis | 24 ml ml | |
Piščančja juha Piščančja juha | 250 ml ml | |
Ingver Ingver | ščepec ščepec | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 6 g g | |
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga | 32 g g | |
Himalajska sol Himalajska sol | g g | |
Poper Poper | ščepec ščepec | |
Koruzni škrob Koruzni škrob | 20 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVitasia hrustljave perutničke s skutinimi krogljicami in z azijsko omako
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Perutničke
V posodi stepemo jajci, ki smo ju začinili s soljo in poprom. Perutničke operemo pod tekočo hladno vodo in jih osušimo s kuhinjskim papirjem. Nadaljujemo s paniranjem: v eno posodo presejemo moko, dodamo sol, poper, timijan, sesekljan paradižnik in sladko papriko ter premešamo sestavine. Perutničke dobro pomokamo z vseh strani, otresemo odvečno moko in jih prestavimo v posodo s stepenim jajcem. Pustimo minuto ali dve, da se prepojijo z jajcem, nato pa ponovno prestavimo v posodo z moko. S tem dosežemo bolj hrustljavo skorjico.
V večji posodi segrejemo maščobo, v kateri cvremo perutničke (ne preveč naenkrat, da se temperatura maščobe ne zniža preveč) 8 do 10 minut, med tem nekajkrat obrnemo. (Odpadlo skorjico (in peno) sproti s cedilom pobiramo iz maščobe.) Po potrebi prilijemo maščobo in jo ponovno segrejemo ter scvremo vse panirane perutničke.
Cvrte perutničke osušimo na papirju za peko in serviramo še vroče, ko je skorjica še hrustljava.
Skutne kroglice
Skuto odcedimo, postopoma primešamo stepeni jajci, parmezan, presejano moko, solimo in popramo. Oblikujemo kroglice in jih povaljamo v zdrobu. Postavimo v hladilnik vsaj za 1 uro, da zdrob veže nase tekočino. Skuhamo v vrelem kropu in sotiramo na vročem maslu.
Azijska omaka
Česen olupimo, mu odstranimo kalček in ga stremo. Čili operemo in ga s semeni vred na drobno sesekljamo. V posodo zlijemo sojino omako in juho ter vse skupaj segrejemo. Vino in kis zavremo posebej v posodi in prilijemo v posodo. Ob počasnem kuhanju postopoma dodajamo česen, ingver in sladkor. Sestavine dobro premešamo in pustimo na zmerni temperaturi kuhati 15 minut. Nato dodamo paradižnikovo mezgo in sesekljan čili. Omako po okusu solimo in popramo. V skodelici gladko zmešamo škrob z 1 žlico hladne vode in ga počasi vmešamo v omako, da se le-ta zgosti. Rezine manga odcedimo. Sezam na hitro popražimo v ponvi (brez maščobe).
Serviranje
6 rezin Vitasia manga
žlica sezamovih semen
Na plitve segrete servirne krožnike položimo hrustljave perutničke, na eno stran damo skutne kroglice, na drugo pa azijsko omako. Potresemo s praženimi semeni sezama in serviramo z rezino manga.
Namig: Namesto skutnih njokov lahko ponudimo tudi Vitasia Basmati riž ali Vitasia steklene rezance.