
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Steaki
T-bone zrezek T-bone zrezek | |||
Ribeye steak Ribeye steak | |||
Tomahawk steak Tomahawk steak | |||
Med Med | 50 g g | ||
Brinove jagode Brinove jagode | 6 | ||
Rdeče vino Rdeče vino | 1 dl dl | ||
Poper Poper | |||
Šalotka Šalotka | 1 | ||
Žafran Žafran | 1 ščepec ščepec | ||
Worcester omaka Worcester omaka | 1 žlice žlica | ||
Solni cvet Solni cvet |
Soalta
Bučke Bučke | 500 g g | ||
Gobe Gobe | 500 g g | ||
Solata Solata | |||
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik | 100 g g | ||
Olivno olje Olivno olje | 1 dl dl | ||
Bel balzamični kis Bel balzamični kis | 0,5 dl dl | ||
Poper Poper | |||
Sol Sol | |||
Limeta Limeta | |||
Česen Česen | 2 stroki strok |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamViteški steaki s prilogo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Vse začimbe razen soli dobro zmešamo in z njimi premažemo meso ter ga pustimo na hladnem 24 ur, da se dobro prepoji. Steake pečemo na direktnem ognju do željene središčne temperature. Za rare, 50 do 52 stopinj, za medium rare, od 54 do 56 stopinj in za medium, od 60 do 64 stopinj. Steak iz ognja vzamemo malo prej, saj medtem, ko meso počiva, središčna temperatura naraste še za dve stopinji.
Solata:
Bučke in gobice narežemo ter posoljene in naoljene popečemo na rešetki. Zeleno solato operemo in liste položimo na krožnik. Dodamo pečene bučke in gobe ter posujemo s suhim paradižnikom. Začinimo z prelivom v katerega smo narezali česen in naribali limetino lupino.