Vse začimbe razen soli dobro zmešamo in z njimi premažemo meso ter ga pustimo na hladnem 24 ur, da se dobro prepoji. Steake pečemo na direktnem ognju do željene središčne temperature. Za rare, 50 do 52 stopinj, za medium rare, od 54 do 56 stopinj in za medium, od 60 do 64 stopinj. Steak iz ognja vzamemo malo prej, saj medtem, ko meso počiva, središčna temperatura naraste še za dve stopinji.
Viteški steaki s prilogo
Sestavine
3
število porcij
-
Steaki
- t-bone zrezek
- ribeye steak
- tomahawk steak
- 50 g med
- 6 brinove jagode
- 1 dl rdeče vino
- poper
- 1 šalotka
- 1 ščepec žafran
- 1 žlica worcester omaka
- solni cvet
-
Soalta
- 500 g bučke
- 500 g gobe
- solata
- 100 g sušeni paradižnik
- 1 dl olivno olje
- 0,5 dl bel balzamični kis
- poper
- sol
- limeta
- 2 stroki česen
Priprava
Solata:Bučke in gobice narežemo ter posoljene in naoljene popečemo na rešetki. Zeleno solato operemo in liste položimo na krožnik. Dodamo pečene bučke in gobe ter posujemo s suhim paradižnikom. Začinimo z prelivom v katerega smo narezali česen in naribali limetino lupino.