Preprosto več za vas
Viteški steaki s prilogo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Steaki

T-bone zrezek T-bone zrezek
Ribeye steak Ribeye steak
Tomahawk steak Tomahawk steak
Med Med50 g g
Brinove jagode Brinove jagode6
Rdeče vino Rdeče vino1 dl dl
Poper Poper
Šalotka Šalotka1
Žafran Žafran1 ščepec ščepec
Worcester omaka Worcester omaka1 žlice žlica
Solni cvet Solni cvet

Soalta

Bučke Bučke500 g g
Gobe Gobe500 g g
Solata Solata
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik100 g g
Olivno olje Olivno olje1 dl dl
Bel balzamični kis Bel balzamični kis0,5 dl dl
Poper Poper
Sol Sol
Limeta Limeta
Česen Česen2 stroki strok

Viteški steaki s prilogo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Vse začimbe razen soli dobro zmešamo in z njimi premažemo meso ter ga pustimo na hladnem 24 ur, da se dobro prepoji. Steake pečemo na direktnem ognju do željene središčne temperature. Za rare, 50 do 52 stopinj, za medium rare, od 54 do 56 stopinj in za medium, od 60 do 64 stopinj. Steak iz ognja vzamemo malo prej, saj medtem, ko meso počiva, središčna temperatura naraste še za dve stopinji.

Solata:
Bučke in gobice narežemo ter posoljene in naoljene popečemo na rešetki. Zeleno solato operemo in liste položimo na krožnik. Dodamo pečene bučke in gobe ter posujemo s suhim paradižnikom. Začinimo z prelivom v katerega smo narezali česen in naribali limetino lupino.