Priprava
PRIPRAVA Kozarce za vlaganje dobro umijemo. Pečico segrejemo na 100°C. Na pekač položimo štiri kozarce za vlaganje (približno 720 ml) te pa postavimo v pečico za 10 minut. V manjšo kozico nalijemo vodo in pristavimo na zmeren ogenj. Ko voda zavre, dodamo pokrove in jih kuhamo 3 - 5 minut, da se sterilizirajo.
PAPRIKA Papriko umijemo in narežemo na večje trakove. Semena odstranimo in obrežemo vse dele, ki so obtolčeni. Papriko damo v skledo in postavimo na stran.
SKUHAMO PAPRIKO V lonec vlijemo kis za vlaganje in vodo. Dodamo sladkor, sol, rastlinsko olje, poper, lovorove liste in česen narezan na rezine. Premešamo in postavimo na močan ogenj. Počakamo, da mešanica zavre. Dodamo polovico paprike in kuhamo minuto. Papriko s penovko poberemo iz lonca in prestavimo na pekač ali damo v skledo. Postopek ponovimo s preostalo papriko.
VLOŽENA PAPRIKA Papriko tesno napolnimo v pripravljene kozarce s pomočjo kuhinjskih oprijemalk. Pazimo, saj so kozarci vroči. Poljubno dodamo še zaščitno mrežico za vlaganje.Prelijemo z vročo tekočino, v kateri smo kuhali paprike. Tesno zapremo ter kozarce zavijemo v mokro kuhinjsko krpo. Postavimo na pekač in prestavimo v pečico za 15 minut na 80°C. Pečico ugasnemo in pustimo, da se paprika počasi ohladi. Hranimo v temnem, hladnem prostoru do eno leto.