Zamrznjenim borovnicam dodamo še malo zamrznjenih gozdnih sadežev. Zato, da bo sladica imela več kisline, okusa in bo bolj barvna. Nato dodamo še sladkor v prahu in Bishé vino. Vse skupaj počasi segrevamo, dokler sadeži ne spustijo tekočine. Ne mešamo preveč, da se sadeži preveč ne utekočinijo. Prav tako ne smejo sadeži zavreti. Medtem ko se sadeži segrevajo, sesekljamo nesoljene pistacije.
Vroče borovnice z vanilijevim sladoledom
Sestavine
2
število porcij
-
- 500 g zamrznjene borovnice
- 100 g zamrznjeni gozdni sadeži
- 30 g sladkor v prahu
- 0,5 dl bishe
- sladka smetana
- vanilijev sladoled
- neslane pistacije
Priprava
Sladico potem še samo sestavimo:V kozarec damo 1-2 žlici vročih borovnic, povrh 2 kepici vanilijevega sladoleda, prelijemo z vročimi sadeži, okrasimo s šlag peno in potresemo s pistacijo.