Vroči čoko twist

Vroči čoko twist image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

2 število porcij
    • 100   g temna čokolada
    • 150   g bela čokolada
    • 240   ml mleko
    • 27   g pšenični škrob
    • 80   g mleti mandlji
    • 40   g kandirana pomaranča
    •   sladka smetana

Priprava

  1. Za štiri jedilne žlice mleka dajte v posodico in zmešajte z dvema čajnima žličkama škroba. Mešanico boste uporabili v točki 5 za zgostitev bele čokolade.

  2. Vzemite še dve jedilni žlici mleka in ga zmešajte z eno čajno žličko škroba. To boste uporabili v točki 5 za zgostitev temne čokolade.

  3. Preostalo mleko razdelite v dve posodi in mleko v obeh zavrite.

  4. Nadrobite čokoladi in ju dodajte v vrelo mleko - v eno posodo belo in v drugo temno. Mešajte, dokler se ne raztopita.

  5. V belo čokolado vmešajte pripravljeno mešanico iz točke 1, v temno čokolado pa mešanico iz točke 2. Mešajte, dokler se čokolada ne zgosti.

  6. Mandlje popražite v ponvi in grobo zmeljite. Vmešajte v belo čokolado.

  7. V črno čokolado vmešajte kandirano pomarančo.

  8. Stepite smetano.

  9. V kozarec vlijte plast temne čokolade. Počakajte minuto, da se malo ohladi, in nato dodajte še plast bele čokolade.

  10. Okrasite s smetano in uživajte v harmoniji okusov.

  11. Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2017.