Vroči čoko twist

Vroči čoko twist

TežavnostLahko
Kuhanje30 min

Priprava

  1. Za štiri jedilne žlice mleka dajte v posodico in zmešajte z dvema čajnima žličkama škroba. Mešanico boste uporabili v točki 5 za zgostitev bele čokolade.
  2. Vzemite še dve jedilni žlici mleka in ga zmešajte z eno čajno žličko škroba. To boste uporabili v točki 5 za zgostitev temne čokolade.
  3. Preostalo mleko razdelite v dve posodi in mleko v obeh zavrite.
  4. Nadrobite čokoladi in ju dodajte v vrelo mleko - v eno posodo belo in v drugo temno. Mešajte, dokler se ne raztopita.
  5. V belo čokolado vmešajte pripravljeno mešanico iz točke 1, v temno čokolado pa mešanico iz točke 2. Mešajte, dokler se čokolada ne zgosti.
  6. Mandlje popražite v ponvi in grobo zmeljite. Vmešajte v belo čokolado.
  7. V črno čokolado vmešajte kandirano pomarančo.
  8. Stepite smetano.
  9. V kozarec vlijte plast temne čokolade. Počakajte minuto, da se malo ohladi, in nato dodajte še plast bele čokolade.
  10. Okrasite s smetano in uživajte v harmoniji okusov.
  11. Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2017.