Priprava
- Za štiri jedilne žlice mleka dajte v posodico in zmešajte z dvema čajnima žličkama škroba. Mešanico boste uporabili v točki 5 za zgostitev bele čokolade.
- Vzemite še dve jedilni žlici mleka in ga zmešajte z eno čajno žličko škroba. To boste uporabili v točki 5 za zgostitev temne čokolade.
- Preostalo mleko razdelite v dve posodi in mleko v obeh zavrite.
- Nadrobite čokoladi in ju dodajte v vrelo mleko - v eno posodo belo in v drugo temno. Mešajte, dokler se ne raztopita.
- V belo čokolado vmešajte pripravljeno mešanico iz točke 1, v temno čokolado pa mešanico iz točke 2. Mešajte, dokler se čokolada ne zgosti.
- Mandlje popražite v ponvi in grobo zmeljite. Vmešajte v belo čokolado.
- V črno čokolado vmešajte kandirano pomarančo.
- Stepite smetano.
- V kozarec vlijte plast temne čokolade. Počakajte minuto, da se malo ohladi, in nato dodajte še plast bele čokolade.
- Okrasite s smetano in uživajte v harmoniji okusov.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2017.