Preprosto več za vas
Vroči čoko twist

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Temna čokolada Temna čokolada100 g g
Bela čokolada Bela čokolada150 g g
Mleko Mleko240 ml ml
Pšenični škrob Pšenični škrob27 g g
Mleti mandlji Mleti mandlji80 g g
Kandirana pomaranča Kandirana pomaranča40 g g
Sladka smetana Sladka smetana

Vroči čoko twist

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

  1. Za štiri jedilne žlice mleka dajte v posodico in zmešajte z dvema čajnima žličkama škroba. Mešanico boste uporabili v točki 5 za zgostitev bele čokolade.
  2. Vzemite še dve jedilni žlici mleka in ga zmešajte z eno čajno žličko škroba. To boste uporabili v točki 5 za zgostitev temne čokolade.
  3. Preostalo mleko razdelite v dve posodi in mleko v obeh zavrite.
  4. Nadrobite čokoladi in ju dodajte v vrelo mleko - v eno posodo belo in v drugo temno. Mešajte, dokler se ne raztopita.
  5. V belo čokolado vmešajte pripravljeno mešanico iz točke 1, v temno čokolado pa mešanico iz točke 2. Mešajte, dokler se čokolada ne zgosti.
  6. Mandlje popražite v ponvi in grobo zmeljite. Vmešajte v belo čokolado.
  7. V črno čokolado vmešajte kandirano pomarančo.
  8. Stepite smetano.
  9. V kozarec vlijte plast temne čokolade. Počakajte minuto, da se malo ohladi, in nato dodajte še plast bele čokolade.
  10. Okrasite s smetano in uživajte v harmoniji okusov.

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2017.