Preprosto več za vas
XXL solata s popečenim tofujem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

solata

Mešana solata Mešana solata2
Rdeča paprika Rdeča paprika1
Mlada čebula Mlada čebula2
Kumara Kumara1
Tofu Tofu1
Sojina omaka Sojina omaka
Avokado Avokado1
Sezamovo olje Sezamovo olje
Sezam Sezam
Feferoni Feferoni

preliv

Ingver Ingver kosov kos
Česen Česen2
Sezamovo olje Sezamovo olje36 ml ml
Rižev kis Rižev kis24 ml ml
Sojina omaka Sojina omaka12 ml ml
Javorjev sirup Javorjev sirup12 ml ml

XXL solata s popečenim tofujem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(2)

Priprava

Solato nareži, nato dobro operi ter osuši. Papriko nareži na tanke rezine, čebulo pa na kolute. Kumaro olupi, ji po želji izdolbi sredico in nareži na koščke. Tofu vzemi iz embalaže, nareži na kockice in na hitro popeci na segreti žlici olja. Peci jih le kakšnih 30 sekund na vsaki strani. Ingver in česen naribaj in dobro zmešaj z vsemi ostalimi sestavinami za preliv. Solato razporedi po krožniku, obloži s papriko, mlado čebulo, tofujem in kumaro in pokapaj s prelivom. Dodaj še na rezine narezan avokado in po želji okrasi še s sezamom. Avokado lahko pokapaš z nekaj limetinega soka.

Nasveti:izbereš lahko katero koli solato - motovilec, zeleno solato, berivko, rukolo … Tofu v sojini omaki se odlično ujema s tem azijsko obarvanim prelivom, lahko pa seveda izbereš tudi kateri koli drug tofu. Tofuja ni treba nujno popeci, vendar mu pečenje doda malo hrustljavosti. Preliv lahko pripraviš po svojih željah in okusu - napisana je le ena možna različica.