XXL solata s popečenim tofujem

XXL solata s popečenim tofujem image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

2 število porcij
  • solata

    • 2   mešana solata
    • 1   rdeča paprika
    • 2   mlada čebula
    • 1   kumara
    • 1   tofu
    •   sojina omaka
    • 1   avokado
    •   sezamovo olje
    •   sezam
    •   feferoni
  • preliv

    •   kosov ingver
    • 2   česen
    • 36   ml sezamovo olje
    • 24   ml rižev kis
    • 12   ml sojina omaka
    • 12   ml javorjev sirup

Priprava

    Solato nareži, nato dobro operi ter osuši. Papriko nareži na tanke rezine, čebulo pa na kolute. Kumaro olupi, ji po želji izdolbi sredico in nareži na koščke. Tofu vzemi iz embalaže, nareži na kockice in na hitro popeci na segreti žlici olja. Peci jih le kakšnih 30 sekund na vsaki strani. Ingver in česen naribaj in dobro zmešaj z vsemi ostalimi sestavinami za preliv. Solato razporedi po krožniku, obloži s papriko, mlado čebulo, tofujem in kumaro in pokapaj s prelivom. Dodaj še na rezine narezan avokado in po želji okrasi še s sezamom. Avokado lahko pokapaš z nekaj limetinega soka.

    Nasveti:izbereš lahko katero koli solato - motovilec, zeleno solato, berivko, rukolo … Tofu v sojini omaki se odlično ujema s tem azijsko obarvanim prelivom, lahko pa seveda izbereš tudi kateri koli drug tofu. Tofuja ni treba nujno popeci, vendar mu pečenje doda malo hrustljavosti. Preliv lahko pripraviš po svojih željah in okusu - napisana je le ena možna različica.