
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listXXL zavitek s čokolado in banano
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Listnato testo odvijemo in ga prerežemo na polovico. Vsako del testa po polovici namažemo z lešnikovo kremo, čez naložimo koščke banane in koščke temne čokolade (glej sliko). Pri straneh namažemo z razžvrkljanim jajcem (lahko tudi s mlačno vodo), prepognemo testo in ga pri straneh z vilico stisnemo skupaj.
V kolikor želimo, lahko tudi po vrhu z jajčkom malce premažemo testo. Pečemo na 200 C približno 20 minut.
Nasvet:Če zavitek premažemo z jajčkom, sicer bolj drži obliko, a so posledično v testu večje “prazne luknje”. Brez premaza se testo “usede nazaj dol”. Okusni pa sta obe verziji . Lahko dodamo tudi malce kokosa, namesto banan dobro odcejene višnje, skuto ali kakršnokoli drugo sadje.