Listnato testo odvijemo in ga prerežemo na polovico. Vsako del testa po polovici namažemo z lešnikovo kremo, čez naložimo koščke banane in koščke temne čokolade (glej sliko). Pri straneh namažemo z razžvrkljanim jajcem (lahko tudi s mlačno vodo), prepognemo testo in ga pri straneh z vilico stisnemo skupaj.V kolikor želimo, lahko tudi po vrhu z jajčkom malce premažemo testo. Pečemo na 200 C približno 20 minut.
XXL zavitek s čokolado in banano
Sestavine
2
število porcij
-
- listnato testo
- lešnikova krema
- 1 banane
- 30 g mlečna čokolada
- jajca razžvrkljano
Priprava
Nasvet:Če zavitek premažemo z jajčkom, sicer bolj drži obliko, a so posledično v testu večje “prazne luknje”. Brez premaza se testo “usede nazaj dol”. Okusni pa sta obe verziji . Lahko dodamo tudi malce kokosa, namesto banan dobro odcejene višnje, skuto ali kakršnokoli drugo sadje.