Žametna juha iz rdeče pese

Žametna juha iz rdeče pese image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    • 16   g maslo
    • 1   čebula
    • 1   korenje
    • 30   g zelena
    • 500   g rdeča pesa
    • 200   g krompir
    • 1   l jušna osnova
    • 2   dl sladka smetana
    •   sol
    •   timijan

Priprava

    Vso zelenjavo olupimo in narežemo na manjše koščke. Na maslu prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Solimo in začinimo s timijanom. Dodamo ostalo zelenjavo, dobro prepražimo in zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo toliko časa, da je zelenjava mehka. S paličnim mešalnikom zelenjavo zmiksamo do gladkega, prilijemo še sladko smetano in juho pokuhamo do vretja. Postrežemo v skodelice in dekoriramo z lističi mlade pese ali s svežo naribano peso in nasekljanim pehtranom.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili dijaki SŠza gostinstvo in turizem Radenci.

    Fotografija: Saša D. Škrjanec