
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Maslo Maslo | 16 g g | |
Čebula Čebula | 1 | |
Korenje Korenje | 1 | |
Zelena Zelena | 30 g g | |
Rdeča pesa Rdeča pesa | 500 g g | |
Krompir Krompir | 200 g g | |
Jušna osnova Jušna osnova | 1 l l | |
Sladka smetana Sladka smetana | 2 dl dl | |
Sol Sol | ||
Timijan Timijan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listŽametna juha iz rdeče pese
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Vso zelenjavo olupimo in narežemo na manjše koščke. Na maslu prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Solimo in začinimo s timijanom. Dodamo ostalo zelenjavo, dobro prepražimo in zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo toliko časa, da je zelenjava mehka. S paličnim mešalnikom zelenjavo zmiksamo do gladkega, prilijemo še sladko smetano in juho pokuhamo do vretja. Postrežemo v skodelice in dekoriramo z lističi mlade pese ali s svežo naribano peso in nasekljanim pehtranom.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili dijaki SŠza gostinstvo in turizem Radenci.
Fotografija: Saša D. Škrjanec