Preprosto več za vas
Žametna juha iz rdeče pese

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Maslo Maslo16 g g
Čebula Čebula1
Korenje Korenje1
Zelena Zelena30 g g
Rdeča pesa Rdeča pesa500 g g
Krompir Krompir200 g g
Jušna osnova Jušna osnova1 l l
Sladka smetana Sladka smetana2 dl dl
Sol Sol
Timijan Timijan

Žametna juha iz rdeče pese

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Vso zelenjavo olupimo in narežemo na manjše koščke. Na maslu prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Solimo in začinimo s timijanom. Dodamo ostalo zelenjavo, dobro prepražimo in zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo toliko časa, da je zelenjava mehka. S paličnim mešalnikom zelenjavo zmiksamo do gladkega, prilijemo še sladko smetano in juho pokuhamo do vretja. Postrežemo v skodelice in dekoriramo z lističi mlade pese ali s svežo naribano peso in nasekljanim pehtranom.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili dijaki SŠza gostinstvo in turizem Radenci.

Fotografija: Saša D. Škrjanec