
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
zdrobova tortica
Pšenični zdrob Pšenični zdrob | 150 g g | ||
Mleti lešniki Mleti lešniki | 150 g g | ||
Olje Olje | 90 ml ml | ||
Mleko Mleko | 60 ml ml | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Banane Banane | 3 | ||
Jabolka Jabolka | 3 | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 6 g g |
jabolčni snežaki
Jabolka Jabolka | 2 | ||
Bela čokolada Bela čokolada | |||
Temna čokolada Temna čokolada |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamZdrobova tortica z bananami in jabolki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Jabolka olupimo in naribamo, banane pretlačimo. Vse ostale sestavine (pšenični zdrob, mlete lešnike, olje, mleko, jajca) zmešamo skupaj z jabolkom in banano. Zmes stresemo v nameščen pekač. Pečemo pri 180 stopinj Celzija, 40 - 45 min.
Med peko tortice imamo čas, da pripravimo še okusne jabolčne snežake.
Jabolka olupimo, narežemo na kolobarje oz. izdolbemo kroge. Po tri jabolčne kose nataknemo na palčko. Palčko z jabolki namočimo v stopljeno belo čokolado. Počakamo, da se čokolada ohladi in strdi. Nato jabolčne snežake še okrasimo po želji, s temno čokolado. Ko je vse skupaj ohlajeno in tortica pečena, se vse skupaj še okrasi.
Namig: manjši kot je pekač, višja bo tortica. Tortica v videu je pečena v pekaču premera 18 cm.
Namig: »sneg« na vrhu tortice lahko ustvarite s sladkorjem v prahu.
Za bolj jasen postopek preveri LINK.