Zdrobovi mafini

Zdrobovi mafini image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
  •   koruzni zdrob
  •   pecilni prašek
  • 1   jajca
  •   kakav

Priprava

  V koruzni ali mlečni zdrob dodamo pecilni prašek in jajce ter vse skupaj dobro premešamo. Pazimo, da zmes ni ne preredka, ne pregosta. Pripravljeno zmes vlijemo v modelčke za mafine, posujemo s kakavom in pečemo v pečici, ogreti na 200 ᵒC, 15-20 minut.

  Si želite svoje mafine še polepšati?

  Potem jim lahko naredite še kapico in pripravite kolačke cupcakes, ki so zelo priljubljeni po celem svetu. Mafine pripravite tako kot vedno, nato pa jih prekrijete s slastno kremo, ki bo poskrbela za piko na i. In kakšno kremo lahko pripravite? Najenostavnejša možnost je kar stepena sladka smetana, seveda pa se lahko pozabavate tudi z različnimi maslenimi kremami, kremami iz slastnega sira mascarpone ali pa s preprosto sadno omako.

  V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

  Recept so pripravili otroci iz Vrtca Pobrežje Maribor, enota Najdihojca.

  Fotografija: Peter Irman