Preprosto več za vas
Zdrobovi mafini

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Koruzni zdrob Koruzni zdrob
Pecilni prašek Pecilni prašek
Jajca Jajca1
Kakav Kakav

Zdrobovi mafini

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(4)

Priprava

V koruzni ali mlečni zdrob dodamo pecilni prašek in jajce ter vse skupaj dobro premešamo. Pazimo, da zmes ni ne preredka, ne pregosta. Pripravljeno zmes vlijemo v modelčke za mafine, posujemo s kakavom in pečemo v pečici, ogreti na 200 ᵒC, 15-20 minut.

Si želite svoje mafine še polepšati?

Potem jim lahko naredite še kapico in pripravite kolačke cupcakes, ki so zelo priljubljeni po celem svetu. Mafine pripravite tako kot vedno, nato pa jih prekrijete s slastno kremo, ki bo poskrbela za piko na i. In kakšno kremo lahko pripravite? Najenostavnejša možnost je kar stepena sladka smetana, seveda pa se lahko pozabavate tudi z različnimi maslenimi kremami, kremami iz slastnega sira mascarpone ali pa s preprosto sadno omako.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci iz Vrtca Pobrežje Maribor, enota Najdihojca.

Fotografija: Peter Irman