Preprosto več za vas
Zelena solata z repki škampov in zelenimi šparglji

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Kozice Kozice500 g g
Šparglji Šparglji500 g g
Kumara Kumara1
Zelena solata Zelena solata200 g g
Črni sezam Črni sezam17 g g
Maslo Maslo
Olivno olje Olivno olje
Balzamični kis Balzamični kis
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

priloga

Sirova štručka Sirova štručka4

škampova redukcija

Škampi Škampi
Šalotka Šalotka
Korenček Korenček1
Zelena Zelena1
Paradižnik Paradižnik1
Olivno olje Olivno olje
Belo vino Belo vino0,5 dl dl
Česen Česen1
Peteršilj Peteršilj
Jušna osnova Jušna osnova

Zelena solata z repki škampov in zelenimi šparglji

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Repke kozic izluščimo tako, da na njih pustimo zadnji členek in repek. Izluščene repke po potrebi očistimo (odstranimo glavno žilo veno). Nato jih operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. (Oklepe in glave prihranimo, saj bomo iz njih pripravili redukcijo.)

V ponvi segrejemo mešanico olja in masla in na maščobi popražimo repke kozic. Po nekaj minutah pokapamo z balzamičnim kisom, potresemo s solnim cvetom, začinimo s poprom ter odstavimo
z vira toplote.

Šparglj

Šparglje operemo, spodnji oleseneli del odrežemo, po potrebi olupimo. Narežemo jih na približno 3 do 4 cm velike kose in blanširamo v slanem kropu 3 minute oz. „al dente“, odcedimo, potopimo v ledeno vodo, ponovno odcedimo, nato pa jih še
3 minute sotiramo v ponvi na segretem maslu.

Čebulo olupimo in grobo sesekljamo, korenček, belušno zeleno in česen očistimo ter narežemo na kolesca.

V posodi segrejemo oljčno olje in na njem prepražimo zelenjavo. Dodamo glave in oklepe škampov, posolimo in prilijemo vino. Zavremo, dodamo narezan paradižnik in peteršilj, ponovno zavremo, po potrebi prilijemo jušno osnovo in počasi kuhamo, da se tekočina zreducira. Odstavimo in precedimo skozi gosto cedilo.

Lističe solate operemo in odcedimo. Kumaro operemo, razrežemo po dolžini, po potrebi izdolbemo semena in narežemo na rezine.

Serviranje

V globljo posodo stresemo solatne lističe in narezano kumaro, na vrh položimo zelene šparglje in repke škampov, začinimo s solnim cvetom, potresemo s črnim sezamom in prelijemo s škampovo redukcijo. Dekoriramo z vršički špargljev. Zraven ponudimo štručko s sirom.