
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Kozice Kozice | 500 g g | |
Šparglji Šparglji | 500 g g | |
Kumara Kumara | 1 | |
Zelena solata Zelena solata | 200 g g | |
Črni sezam Črni sezam | 17 g g | |
Maslo Maslo | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Balzamični kis Balzamični kis | ||
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper |
priloga
Sirova štručka Sirova štručka | 4 |
škampova redukcija
Škampi Škampi | ||
Šalotka Šalotka | ||
Korenček Korenček | 1 | |
Zelena Zelena | 1 | |
Paradižnik Paradižnik | 1 | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Belo vino Belo vino | 0,5 dl dl | |
Česen Česen | 1 | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Jušna osnova Jušna osnova |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZelena solata z repki škampov in zelenimi šparglji
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Repke kozic izluščimo tako, da na njih pustimo zadnji členek in repek. Izluščene repke po potrebi očistimo (odstranimo glavno žilo veno). Nato jih operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. (Oklepe in glave prihranimo, saj bomo iz njih pripravili redukcijo.)
V ponvi segrejemo mešanico olja in masla in na maščobi popražimo repke kozic. Po nekaj minutah pokapamo z balzamičnim kisom, potresemo s solnim cvetom, začinimo s poprom ter odstavimo
z vira toplote.
Šparglj
Šparglje operemo, spodnji oleseneli del odrežemo, po potrebi olupimo. Narežemo jih na približno 3 do 4 cm velike kose in blanširamo v slanem kropu 3 minute oz. „al dente“, odcedimo, potopimo v ledeno vodo, ponovno odcedimo, nato pa jih še
3 minute sotiramo v ponvi na segretem maslu.
Čebulo olupimo in grobo sesekljamo, korenček, belušno zeleno in česen očistimo ter narežemo na kolesca.
V posodi segrejemo oljčno olje in na njem prepražimo zelenjavo. Dodamo glave in oklepe škampov, posolimo in prilijemo vino. Zavremo, dodamo narezan paradižnik in peteršilj, ponovno zavremo, po potrebi prilijemo jušno osnovo in počasi kuhamo, da se tekočina zreducira. Odstavimo in precedimo skozi gosto cedilo.
Lističe solate operemo in odcedimo. Kumaro operemo, razrežemo po dolžini, po potrebi izdolbemo semena in narežemo na rezine.
Serviranje
V globljo posodo stresemo solatne lističe in narezano kumaro, na vrh položimo zelene šparglje in repke škampov, začinimo s solnim cvetom, potresemo s črnim sezamom in prelijemo s škampovo redukcijo. Dekoriramo z vršički špargljev. Zraven ponudimo štručko s sirom.