Zelenjavna pica z rukolinim pestom, gobami in češnjevci

Zelenjavna pica z rukolinim pestom, gobami in češnjevci image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

2 število porcij
  • testo

    • 165   g pirina moka
    • 1   dl voda
    • 3,5   g kvas
    • 3   g sladkor
    • 6   g sol
    • 24   ml olivno olje
  • pesto

    •   rukola
    • 1   strok česen
    • 50   g pistacije
    •   ščepec sol
    •   poper
    • 36   ml olivno olje
    • 12   ml limonin sok
  • gobice

    •   peteršilj
    • 250   g gobe
    •   sol
    •   poper
    •   olivno olje
    •   maslo
    • 4   ml limonin sok
  • ostalo

    • 150   g češnjev paradižnik
    • 30   g rukola
    •   pistacije

Priprava

    Najprej pripravi testo: v mlačno vodo vmešaj sladkor in kvas ter pokrito pusti počivati 15 minut. V moko, sol in olje vmešaj kvasovo vodo in gneti, da dobiš elastično testo. Nato ga pokrij in pusti počivati vsaj eno uro. Ko naraste na dvojno velikost, iz njega iztisni zrak in razvaljaj v okroglo ploskev. V testo z vilico naredi nekaj luknjic, ga premaži z oljem in peci v pečici, ogreti na 210°C približno 10 minut.Pistacije popeci na suhi ponvi, potem pa z ostalimi sestavinami za pesto zmiksaj v pesto. Poskusi in dodelaj, če je potrebno.Pripravi še gobice: v ponvi segrej žlico olja in na segretega stresi gobice. Kuhaj jih, da spustijo vodo in da se voda ukuha. Gobice popopraj in posoli, jim dodaj peteršilj in praži, da dobijo nekaj barve. Dodaj maslo in limonin sok in kuhaj, da postanejo lističi nežnejši.Na popečeno testo namaži pesto, nanj razporedi gobice, nato še češnjevce in peci še 15 minut. Pečeno pico vzemi iz pečice, pusti, da se malo ohladi, potem pa okrasi z rukolo in sesekljanimi pistacijami ter postrezi.

    Nasvet:Uporabiš lahko že narejeno testo za pico. Brez masla pa je recept primeren tudi za vegane!