
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Rumena paprika Rumena paprika | 8 | ||
Riž Riž | 100 g g | ||
Por Por | 1 | ||
Česen Česen | 2 stroki strok | ||
Gobe Gobe | 250 g g | ||
Koromač Koromač | |||
Grah v konzervi Grah v konzervi | 1 | ||
Jajca Jajca | 1 | ||
Olje Olje | 48 g g | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 120 g g | ||
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat | 64 g g | ||
Sladkor Sladkor | 6 g g | ||
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik | 250 g g | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 0,75 l l | ||
Peteršilj Peteršilj | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Olje Olje |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamZelenjavne polnjene paprike v paradižnikovi omaki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V ponvi na olju zmehčaj sesekljane gobice in jih kuhaj, da spustijo vodo in da se le-ta pokuha. Malo posoli in popopraj, potem pa shrani za kasneje. Na ponvico daj ponovno malo olja, potem pa najprej na kockice narezan koromač, ko se malo zmehča, potem pa še por in česen. K zmehčani zelenjavi dodaj gobe in grah in dobro premešaj in kuhaj še dve minuti, da se vsa zelenjava napoji okusov. Prenesi v skledo in pusti, da se malo ohladi. Posebej v soljeni vodi skuhaj riž. Paprikam odstrani sredice in jih splakni. Za paradižnikovo omako najprej pripravi prežiganje: v večji kozici segrej olje, potem pa dodaj moko in mešaj, da se moka malo pokuha. Dodaj še sladkor in paradižnikov koncentrat, potem pa prilij paradižnikovo kašo. Po dveh minutah med nenehnim mešanjem dodajaj še jušno osnovo. Kuhaj približno 10 minut, da se omaka malo zgosti. Omako poskusi in dodelaj, če je potrebno. V skledo k zelenjavi daj splaknjen kuhan riž (splakni ga pod mrzlo vodo in dobro odcedi), sesekljan peteršilj in razžvrkljano jajce in dobro premešaj. Z dobljeno mešanico napolni paprike in jih z napolnjeno stranjo gor pazljivo spusti v paradižnikovo omako. Kuhaj približno 30-45 minut.
Nasveti:K mešanici zelenjave lahko dodaš še svežo špinačo ali blitvo - z njo lahko nadomestiš tudi grah. Sesekljane gobe so po okusu in izgledu odličen približek mesu. Paprike se čudovito pogrejejo in tudi zamrznejo. Paprike postrezi na pire krompirju, lahko pa jih poješ tudi s kosom kruha. Poleg postrezi s solato.