Preprosto več za vas
Zelenjavne polnjene paprike v paradižnikovi omaki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Rumena paprika Rumena paprika8
Riž Riž100 g g
Por Por1
Česen Česen2 stroki strok
Gobe Gobe250 g g
Koromač Koromač
Grah v konzervi Grah v konzervi1
Jajca Jajca1
Pšenična moka Pšenična moka120 g g
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat64 g g
Sladkor Sladkor6 g g
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik250 g g
Jušna osnova Jušna osnova0,75 l l
Peteršilj Peteršilj
Sol Sol
Poper Poper
Olje Olje48 g g

Zelenjavne polnjene paprike v paradižnikovi omaki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

V ponvi na olju zmehčaj sesekljane gobice in jih kuhaj, da spustijo vodo in da se le-ta pokuha. Malo posoli in popopraj, potem pa shrani za kasneje. Na ponvico daj ponovno malo olja, potem pa najprej na kockice narezan koromač, ko se malo zmehča, potem pa še por in česen. K zmehčani zelenjavi dodaj gobe in grah in dobro premešaj in kuhaj še dve minuti, da se vsa zelenjava napoji okusov. Prenesi v skledo in pusti, da se malo ohladi. Posebej v soljeni vodi skuhaj riž. Paprikam odstrani sredice in jih splakni. Za paradižnikovo omako najprej pripravi prežiganje: v večji kozici segrej olje, potem pa dodaj moko in mešaj, da se moka malo pokuha. Dodaj še sladkor in paradižnikov koncentrat, potem pa prilij paradižnikovo kašo. Po dveh minutah med nenehnim mešanjem dodajaj še jušno osnovo. Kuhaj približno 10 minut, da se omaka malo zgosti. Omako poskusi in dodelaj, če je potrebno. V skledo k zelenjavi daj splaknjen kuhan riž (splakni ga pod mrzlo vodo in dobro odcedi), sesekljan peteršilj in razžvrkljano jajce in dobro premešaj. Z dobljeno mešanico napolni paprike in jih z napolnjeno stranjo gor pazljivo spusti v paradižnikovo omako. Kuhaj približno 30-45 minut.

Nasveti:K mešanici zelenjave lahko dodaš še svežo špinačo ali blitvo - z njo lahko nadomestiš tudi grah. Sesekljane gobe so po okusu in izgledu odličen približek mesu. Paprike se čudovito pogrejejo in tudi zamrznejo. Paprike postrezi na pire krompirju, lahko pa jih poješ tudi s kosom kruha. Poleg postrezi s solato.