Zelenjavne testenine

Zelenjavne testenine image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 15 min

Sestavine

4 število porcij
    •   zelenjava iz juhe ostanki
    • 400   g bela moka ostra
    • 3   g sol za jajčno testo
    • 4   jajca

Priprava

    Ostanke kuhane zelenjave zmiksamo s paličnim mešalnikom. Pripravimo jajčno testo. Potrebujemo 400 g ostre moke, 4 jajca in ščepec soli. Moko presejemo na delovno površino, jo solimo, na sredi naredimo luknjico in vanjo vlijemo razžvrkljana jajca. Zgnetemo v testo, ki mora biti prožno in gladko. Testo naj počiva vsaj pol ure. Testu dodamo kuhano zelenjavo. Nato ga razdelimo na tri dele in ga razvaljamo. Z nožem ga narežemo na široke rezance. Kuhamo v osoljeni vodi do željene trdnosti.