
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Zelenjava iz juhe
Zelenjava iz juhe (ostanki ) | |||
Bela moka
Bela moka (ostra) | 400 g g | ||
Sol
Sol (za jajčno testo) | 3 g g | ||
Jajca Jajca | 4 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamZelenjavne testenine
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Ostanke kuhane zelenjave zmiksamo s paličnim mešalnikom. Pripravimo jajčno testo. Potrebujemo 400 g ostre moke, 4 jajca in ščepec soli. Moko presejemo na delovno površino, jo solimo, na sredi naredimo luknjico in vanjo vlijemo razžvrkljana jajca. Zgnetemo v testo, ki mora biti prožno in gladko. Testo naj počiva vsaj pol ure. Testu dodamo kuhano zelenjavo. Nato ga razdelimo na tri dele in ga razvaljamo. Z nožem ga narežemo na široke rezance. Kuhamo v osoljeni vodi do željene trdnosti.