Preprosto več za vas
Žemeljna rulada

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Stare žemlje Stare žemlje7
Čebula Čebula3
Peteršilj Peteršilj
Sol Sol
Poper Poper
Olje Olje
Mleko Mleko
Jajca Jajca3
Slanina Slanina200 g g

Žemeljna rulada

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Stare žemlje narežemo na kocke in jih damo v posodo. Čebulo narežemo na majhne koščke in jih prepražimo na olju. Olja naj bo nekoliko več. Ko je čebula zlato rjave barve, jo prelijemo čez žemlje. Dodamo 2 jajci in mleko, da se žemlje prepojijo in jih lahko stisnemo v gladko maso. Masi dodamo peteršilj in drobnjak, solimo in popramo po okusu. Masi lahko dodamo tudi na drobno narezana slanina.

Maso oblikujemo v obliki valja in ga položimo na z drobtinami posut kos alufolije. Valj tesno zavijemo v folijo ter žemljino rolado položimo v posodo z vročo vodo. Kuhamo na zmerni temperaturi 20 minut. Nato vročo vodo odlijemo, rolado splahnemo z mrzlo vodo ter jo vzamemo iz posode.

Odstranimo folijo in jed postrežemo.

Jed sta prispevali Tanja in Duška Kocjan za 1. Dan brez zavržene hrane.