
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Stare žemlje Stare žemlje | 7 | ||
Čebula Čebula | 3 | ||
Peteršilj Peteršilj | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Olje Olje | |||
Mleko Mleko | |||
Jajca Jajca | 3 | ||
Slanina Slanina | 200 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamŽemeljna rulada
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Stare žemlje narežemo na kocke in jih damo v posodo. Čebulo narežemo na majhne koščke in jih prepražimo na olju. Olja naj bo nekoliko več. Ko je čebula zlato rjave barve, jo prelijemo čez žemlje. Dodamo 2 jajci in mleko, da se žemlje prepojijo in jih lahko stisnemo v gladko maso. Masi dodamo peteršilj in drobnjak, solimo in popramo po okusu. Masi lahko dodamo tudi na drobno narezana slanina.
Maso oblikujemo v obliki valja in ga položimo na z drobtinami posut kos alufolije. Valj tesno zavijemo v folijo ter žemljino rolado položimo v posodo z vročo vodo. Kuhamo na zmerni temperaturi 20 minut. Nato vročo vodo odlijemo, rolado splahnemo z mrzlo vodo ter jo vzamemo iz posode.
Odstranimo folijo in jed postrežemo.
Jed sta prispevali Tanja in Duška Kocjan za 1. Dan brez zavržene hrane.