Stare žemlje narežemo na kocke in jih damo v posodo. Čebulo narežemo na majhne koščke in jih prepražimo na olju. Olja naj bo nekoliko več. Ko je čebula zlato rjave barve, jo prelijemo čez žemlje. Dodamo 2 jajci in mleko, da se žemlje prepojijo in jih lahko stisnemo v gladko maso. Masi dodamo peteršilj in drobnjak, solimo in popramo po okusu. Masi lahko dodamo tudi na drobno narezana slanina.
Žemeljna rulada
Sestavine
4
število porcij
-
- 7 stare žemlje
- 3 čebula
- peteršilj
- sol
- poper
- olje
- mleko
- 3 jajca
- 200 g slanina
Priprava
Maso oblikujemo v obliki valja in ga položimo na z drobtinami posut kos alufolije. Valj tesno zavijemo v folijo ter žemljino rolado položimo v posodo z vročo vodo. Kuhamo na zmerni temperaturi 20 minut. Nato vročo vodo odlijemo, rolado splahnemo z mrzlo vodo ter jo vzamemo iz posode.
Odstranimo folijo in jed postrežemo.
Jed sta prispevali Tanja in Duška Kocjan za 1. Dan brez zavržene hrane.