Preprosto več za vas
Žepki s šunko, kuhanim jajcem in čebulo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine za testo

Bela moka Bela moka250 g g
Kvas Kvas42 g g
Olje Olje1 dl dl
Sol Sol
Sladkor Sladkor

sestavine za nadev

Šunka Šunka
Jajca Jajca3
Čebula Čebula1

Žepki s šunko, kuhanim jajcem in čebulo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(5)

Priprava

PRIPRAVA TESTA:

Kvasec pripravimo tako, da zmešamo kocko kvasa, sol, sladkor in malo tople vode ter pustimo vzhajati. V večji posodi zmešamo moko, olje in kvasec ter dobro pregnetemo. Naredimo dva kupčka in ju pustimo vzhajati na pomokani kuhinjski krpi. Ko narasteta na dvojno velikost, ju razvaljamo in narežemo na trikotnike.

PRIPRAVA ŽEPKOV:

Na podolgovato rezino šunke damo žličko karamelizirane čebule, nanjo položimo četrtino kuhanega jajca in zavijemo. Zvitek zavijemo še v trikotnik iz testa in ga položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Žepke premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj Celzija, približno 25 minut. Zavitek lahko postrežemo s pomako iz grškega jogurta, ki mu dodamo žličko hrena, malo pehtrana ter sol in poper.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

Recept je pripravila Sabina Čarman ( blog Mami na vrtu).

Fotografija: Barbara Kvas