Zgužvana pita z nektarinami

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Zgužvana pita z nektarinami
TežavnostSrednje
Priprava60 min
Kuhanje50 min

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 180 ° C in pripravimo pravokoten pekač (20 x 30 cm), ki ga namastimo.

  2. Na delovno površino položimo dva lista vlečenega testa z daljšo stranico obrnjeno pravokotno na nas. Testo primemo na koncih daljše stranice ter ga s prsti naberemo v harmoniko. Liste vlečenega testa zložimo v pekač tako, da ga v celoti zapolnimo.

  3. Pekač postavimo v pečico in pečemo testo 10 minut.

  4. Vmes stopimo maslo in ga enakomerno prelijemo čez delno pečeno testo. Testo pečemo še 10 minut, do zlato rjave barve.

  5. Vmes v večji skledi skupaj zmešamo skuto, sladko smetano, jajca, sladkor, moko in vanilijev ekstrakt, da dobimo enotno kremo.

  6. Breskve očistimo in narežemo na tanjše krhlje.

  7. Pekač s testom vzamemo iz pečice in čez enakomerno prelijemo skutino kremo. Počakamo par minut, da se krema usede nato med gube testa potisnemo rezine nektarin.

  8. Zopet postavimo v pečico in pečemo 30-35 minut na sredini, z ventilacijo.

  9. Pečene pito posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.