Priprava
Pečico segrejemo na 180 ° C in pripravimo pravokoten pekač (20 x 30 cm), ki ga namastimo.
Na delovno površino položimo dva lista vlečenega testa z daljšo stranico obrnjeno pravokotno na nas. Testo primemo na koncih daljše stranice ter ga s prsti naberemo v harmoniko. Liste vlečenega testa zložimo v pekač tako, da ga v celoti zapolnimo.
Pekač postavimo v pečico in pečemo testo 10 minut.
Vmes stopimo maslo in ga enakomerno prelijemo čez delno pečeno testo. Testo pečemo še 10 minut, do zlato rjave barve.
Vmes v večji skledi skupaj zmešamo skuto, sladko smetano, jajca, sladkor, moko in vanilijev ekstrakt, da dobimo enotno kremo.
Breskve očistimo in narežemo na tanjše krhlje.
Pekač s testom vzamemo iz pečice in čez enakomerno prelijemo skutino kremo. Počakamo par minut, da se krema usede nato med gube testa potisnemo rezine nektarin.
Zopet postavimo v pečico in pečemo 30-35 minut na sredini, z ventilacijo.
Pečene pito posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.