1. Žemljico prerežite počez na dve debelejši rezini in s kozarcem za žganje iz vsake rezine izrežite dva kroga sredice kruha.
Zidana potica
Sestavine
4
število porcij
-
- 1 stare žemlje
- 60 ml mleko
- 1 jajca
- 2 g cimet
- 50 g sladkor
- 150 g skuta
- 25 g sladkor v prahu
- 50 g kisla smetana
- limonina lupina
- 20 g rozine
- maslo
Priprava
2. Mleko, jajce, sladkor in cimet dobro premešajte in v zmesi na hitro namočite krogce kruha.
3. Na dveh žlicah masla jih popecite na obeh straneh, da so zlato zapečeni.
4. Odstranite in ohladite.
5. Za kremo najprej namočite rozine v malo vroče vode.
6. Skupaj zmešajte pasirano skuto, sladkor v prahu in kislo smetano, tako da ni nobenih grudic.
7. Dodajte limonino lupinico in odcejene rozine ter nabrizgajte na krogce kruha.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.