Preprosto več za vas
Zidana potica

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Stare žemlje Stare žemlje1
Mleko Mleko60 ml ml
Jajca Jajca1
Cimet Cimet2 g g
Sladkor Sladkor50 g g
Skuta Skuta150 g g
Sladkor v prahu Sladkor v prahu25 g g
Kisla smetana Kisla smetana50 g g
Limonina lupina Limonina lupina
Rozine Rozine20 g g
Maslo Maslo

Zidana potica

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(1)

Priprava

1. Žemljico prerežite počez na dve debelejši rezini in s kozarcem za žganje iz vsake rezine izrežite dva kroga sredice kruha.

2. Mleko, jajce, sladkor in cimet dobro premešajte in v zmesi na hitro namočite krogce kruha.

3. Na dveh žlicah masla jih popecite na obeh straneh, da so zlato zapečeni.

4. Odstranite in ohladite.

5. Za kremo najprej namočite rozine v malo vroče vode.

6. Skupaj zmešajte pasirano skuto, sladkor v prahu in kislo smetano, tako da ni nobenih grudic.

7. Dodajte limonino lupinico in odcejene rozine ter nabrizgajte na krogce kruha.

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.