
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Stare žemlje Stare žemlje | 1 | ||
Mleko Mleko | 60 ml ml | ||
Jajca Jajca | 1 | ||
Cimet Cimet | 2 g g | ||
Sladkor Sladkor | 50 g g | ||
Skuta Skuta | 150 g g | ||
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 25 g g | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 50 g g | ||
Limonina lupina Limonina lupina | |||
Rozine Rozine | 20 g g | ||
Maslo Maslo |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamZidana potica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
1. Žemljico prerežite počez na dve debelejši rezini in s kozarcem za žganje iz vsake rezine izrežite dva kroga sredice kruha.
2. Mleko, jajce, sladkor in cimet dobro premešajte in v zmesi na hitro namočite krogce kruha.
3. Na dveh žlicah masla jih popecite na obeh straneh, da so zlato zapečeni.
4. Odstranite in ohladite.
5. Za kremo najprej namočite rozine v malo vroče vode.
6. Skupaj zmešajte pasirano skuto, sladkor v prahu in kislo smetano, tako da ni nobenih grudic.
7. Dodajte limonino lupinico in odcejene rozine ter nabrizgajte na krogce kruha.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.