
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Stare žemlje Stare žemlje | 1 | |
Mleko Mleko | 60 ml ml | |
Jajca Jajca | 1 | |
Cimet Cimet | 2 g g | |
Sladkor Sladkor | 50 g g | |
Skuta Skuta | 150 g g | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 25 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 50 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina | ||
Rozine Rozine | 20 g g | |
Maslo Maslo |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZidana potica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
1. Žemljico prerežite počez na dve debelejši rezini in s kozarcem za žganje iz vsake rezine izrežite dva kroga sredice kruha.
2. Mleko, jajce, sladkor in cimet dobro premešajte in v zmesi na hitro namočite krogce kruha.
3. Na dveh žlicah masla jih popecite na obeh straneh, da so zlato zapečeni.
4. Odstranite in ohladite.
5. Za kremo najprej namočite rozine v malo vroče vode.
6. Skupaj zmešajte pasirano skuto, sladkor v prahu in kislo smetano, tako da ni nobenih grudic.
7. Dodajte limonino lupinico in odcejene rozine ter nabrizgajte na krogce kruha.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.