
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Puranji file Puranji file | ||
Indijski oreščki Indijski oreščki | ||
Suhe brusnice Suhe brusnice | ||
Solata Solata | ||
Klementine Klementine | ||
Sok granatnega jabolka Sok granatnega jabolka | ||
Limeta Limeta | ||
Rdeča čebula
Rdeča čebula (polovica) | ||
Olivno olje Olivno olje | 7 žlice žlica | |
Sezamovo olje Sezamovo olje | 1 žlice žlica | |
Ingver
Ingver (manjši kos ) | ||
Med Med | 1 žlice žlica | |
Rdeča paprika Rdeča paprika | 1 | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Muškatni orešček Muškatni orešček |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZimska solata s pečenimi puranjimi koščki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Ostanke pečenega puranjega mesa razrežemo na majhne koščke in jih v ponvi pogrejemo na majhni temperaturi. Dodamo pest indijskih oreščkov in brusnic ter začinimo s ščepcem soli, poprom in z muškatnim oreščkom. Po želji dodamo kitajsko mešanico začimb. Meso z začimbami občasno premešamo in pražimo tako dolgo, da je meso hrustljavo. Malo pred koncem praženja dodamo med in na hitro premešamo.
Lističe berivke očistimo in po potrebi narežemo. Solatni preliv pripravimo iz soka klementine, granatnega jabolka in limete, ki mu dodamo naribamo rdečo čebulo, sezamovo in olivno olje. Po želji dodamo sojino omako. V omako vmešamo še sok, ki ga izcedimo iz na drobno naribanega ingverja, solimo in premešamo. Polovico pripravljenega solatnega preliva polijemo po lističih berivke, dodamo prepraženo meso, premešamo in prilijemo še drugo polovico solatnega preliva. Na jed potrosimo peške granatnega jabolka in na drobno narezano rdečo papriko. Po želji dodamo še polpekočo češnjevo omako in dekoriramo z nekaj lističi sveže mete.
Solato lahko postrežemo samostojno ali jo uporabimo kot nadev za tortilje.
Avtorji: Art Romih Jelenc, SŠ za gostinstvo in turizem Maribor