Preprosto več za vas
Zimska solata s pečenimi puranjimi koščki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Puranji file Puranji file
Indijski oreščki Indijski oreščki
Suhe brusnice Suhe brusnice
Solata Solata
Klementine Klementine
Sok granatnega jabolka Sok granatnega jabolka
Limeta Limeta
Rdeča čebula Rdeča čebula
(polovica)
Olivno olje Olivno olje7 žlice žlica
Sezamovo olje Sezamovo olje1 žlice žlica
Ingver Ingver
(manjši kos )
Med Med1 žlice žlica
Rdeča paprika Rdeča paprika1
Sol Sol
Poper Poper
Muškatni orešček Muškatni orešček

Zimska solata s pečenimi puranjimi koščki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(3)

Priprava

Ostanke pečenega puranjega mesa razrežemo na majhne koščke in jih v ponvi pogrejemo na majhni temperaturi. Dodamo pest indijskih oreščkov in brusnic ter začinimo s ščepcem soli, poprom in z muškatnim oreščkom. Po želji dodamo kitajsko mešanico začimb. Meso z začimbami občasno premešamo in pražimo tako dolgo, da je meso hrustljavo. Malo pred koncem praženja dodamo med in na hitro premešamo.

Lističe berivke očistimo in po potrebi narežemo. Solatni preliv pripravimo iz soka klementine, granatnega jabolka in limete, ki mu dodamo naribamo rdečo čebulo, sezamovo in olivno olje. Po želji dodamo sojino omako. V omako vmešamo še sok, ki ga izcedimo iz na drobno naribanega ingverja, solimo in premešamo. Polovico pripravljenega solatnega preliva polijemo po lističih berivke, dodamo prepraženo meso, premešamo in prilijemo še drugo polovico solatnega preliva. Na jed potrosimo peške granatnega jabolka in na drobno narezano rdečo papriko. Po želji dodamo še polpekočo češnjevo omako in dekoriramo z nekaj lističi sveže mete.

Solato lahko postrežemo samostojno ali jo uporabimo kot nadev za tortilje.

Avtorji: Art Romih Jelenc, SŠ za gostinstvo in turizem Maribor