Preprosto več za vas
Zlevanka s skuto in borovnicami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Jajca Jajca3
Mleko Mleko200 ml ml
Olje Olje24 ml ml
Bela moka Bela moka90 g g
Sladkor Sladkor40 g g
Sol Sol
Maslo Maslo20 g g
Skuta Skuta150 g g
Borovnice Borovnice150 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor
(dva zavojčka)

Zlevanka s skuto in borovnicami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(64)

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 °C in vanjo postavimo ponev ali pekač.
  2. V večji skledi zmešamo jajca, mleko in olje.
  3. Dodamo moko, sladkor, sol in vse skupaj dobro premešamo.
  4. Vročo ponev previdno odstranimo iz pečice in jo v celoti premažemo z maslom.
  5. Nato vanjo vlijemo maso za zlevanko in čez potresemo skuto in borovnice.
  6. Površino posujemo z vanilijevim sladkorjem in prestavimo v pečico.
  7. Pečemo 20 do 25 minut pri 200 °C.