
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Jajca Jajca | 3 | |
Mleko Mleko | 200 ml ml | |
Olje Olje | 24 ml ml | |
Bela moka Bela moka | 90 g g | |
Sladkor Sladkor | 40 g g | |
Sol Sol | ||
Maslo Maslo | 20 g g | |
Skuta Skuta | 150 g g | |
Borovnice Borovnice | 150 g g | |
Vanilijev sladkor
Vanilijev sladkor (dva zavojčka) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZlevanka s skuto in borovnicami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Pečico segrejemo na 200 °C in vanjo postavimo ponev ali pekač.
- V večji skledi zmešamo jajca, mleko in olje.
- Dodamo moko, sladkor, sol in vse skupaj dobro premešamo.
- Vročo ponev previdno odstranimo iz pečice in jo v celoti premažemo z maslom.
- Nato vanjo vlijemo maso za zlevanko in čez potresemo skuto in borovnice.
- Površino posujemo z vanilijevim sladkorjem in prestavimo v pečico.
- Pečemo 20 do 25 minut pri 200 °C.