
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Pirin kruh
Pirin kruh (štručka) | 5 | |
Jajca Jajca | 2 | |
Slanina Slanina | 100 g g | |
Paradižnikova omaka Paradižnikova omaka | 100 ml ml | |
Sir Sir | 50 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZmagovit obrok: Ančove štručke
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pirine štručke položimo na pladenj in s prsti potisnemo vanje, tako da se naredi luknja. Pazimo, da je okrog in okrog testo celo, sicer bo nadev malce stekel ven. Razžvrkljamo jajce, ga posolimo in popopramo.
V vsako štručko najprej pokonci položimo zvito slanino, prelijemo z žlico ali dvema stepenega jajca, da jajce primezi do kruha, na vrhu potresemo z zelišči ali porom ter pokapamo s paradižnikovo omako (odvisno od okusa). Sir dodamo pet minut pred koncem pečenja,
Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 18–20 minut in potresemo s sirom pet minut pred koncem pečenja. Postrežemo tople štručke.