Preprosto več za vas
Zmagovit obrok: Ančove štručke

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Zveza za šport invalidov Slovenije
Zveza za šport invalidov Slovenije
Lidl Slovenija že od 2016 podpira slovenske parašportnike.

Sestavine

Pirin kruh Pirin kruh
(štručka)
5
Jajca Jajca2
Slanina Slanina100 g g
Paradižnikova omaka Paradižnikova omaka100 ml ml
Sir Sir50 g g
Sol Sol
Poper Poper

Zmagovit obrok: Ančove štručke

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Pirine štručke položimo na pladenj in s prsti potisnemo vanje, tako da se naredi luknja. Pazimo, da je okrog in okrog testo celo, sicer bo nadev malce stekel ven. Razžvrkljamo jajce, ga posolimo in popopramo.

V vsako štručko najprej pokonci položimo zvito slanino, prelijemo z žlico ali dvema stepenega jajca, da jajce primezi do kruha, na vrhu potresemo z zelišči ali porom ter pokapamo s paradižnikovo omako (odvisno od okusa). Sir dodamo pet minut pred koncem pečenja,

 

Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C,  18–20 minut in potresemo s sirom pet minut pred koncem pečenja. Postrežemo tople štručke.