
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Star kruh Star kruh | 400 g g | |
Hrenovke Hrenovke | 6 | |
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 200 g g | |
Bučke Bučke | 1 | |
Jajca Jajca | 4 | |
Mleko Mleko | 0,5 l l | |
Kisla smetana Kisla smetana | 180 g g | |
Mandlji Mandlji | ||
Nariban sir Nariban sir | ||
Sol Sol | ||
Origano Origano | ||
Šetraj Šetraj | ||
Maslo Maslo |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZmešnjava iz kruha
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Kruh narežemo na kocke in ga položimo v pekač, obložen s papirjem za peko. Na enako velike koščke narežemo še hrenovke, paradižnik in bučko ter stresemo v globoko posodo. V drugi posodi zmešamo jajca, mleko in kislo smetano ter dodamo začimbe in solimo. Zmes polijemo po narezanem kruhu, dodamo narezano zelenjavo in hrenovke, potresemo z mandlji in premešamo. V segreti pečici pečemo 20 do 25 minut. Pet minut pred koncem po vrhu potresemo še nariban sir in spečemo do konca.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci iz Vrtca pri OŠ Cankova.
Fotografija: Barbara Kvas