
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
biskvit
Jajca Jajca | 3 | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 30 g g | |
Javorjev sirup Javorjev sirup | 24 ml ml | |
Voda Voda | 48 ml ml | |
Repično olje Repično olje | 12 ml ml | |
Pirina moka Pirina moka | 100 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 3 g g |
krema
Sladka smetana Sladka smetana | 1,5 dl dl | |
Mascarpone Mascarpone | 50 g g | |
Konopljin med Konopljin med | 55 g g | |
Kokosov napitek
Kokosov napitek (v pločevinki) | 50 g g | |
Zamrznjene maline Zamrznjene maline | 80 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZrolana malina
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Loči rumenjake in beljake ter iz beljakov stepi sneg. V drugi posodi rumenjake, rjavi sladkor in javorjev sirup z električnim mešalnikom dobro premešaj, da dobiš penasto zmes. Dodaj vodo, olje in še enkrat premešaj. Nato v zmes vmešaj še moko s pecilnim praškom, na koncu pa z metlico vmešaj še stepeni sneg. Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Zmes vlij v pekač in jo enakomerno razporedi po pekaču. Peci 10 minut na 180˙C. Pečeno rulado obrni na kuhinjsko krpo in jo še vročo (s pomočjo kuhinjske krpe) zvij.
Medtem ko se rulada hladi pripravi kremo.
V posodo zlij sladko smetano in jo stepi (ne čisto do konca). Dodaj še sir maskarpone, med, kokosovo mleko iz pločevinke (uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke) in z električnim mešalnikom dobro premešaj, da nastane enotna zmes. Na koncu vmešaj še zamrznjeno sadje (lahko uporabiš tudi svežega).
Rulado odvij, jo premaži s kremo in jo še enkrat zvij. Vse skupaj za nekaj časa postavi v hladilnik, da se strdi.