Preprosto več za vas
Zrolana malina

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

biskvit

Jajca Jajca3
Rjavi sladkor Rjavi sladkor30 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup24 ml ml
Voda Voda48 ml ml
Repično olje Repično olje12 ml ml
Pirina moka Pirina moka100 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek3 g g

krema

Sladka smetana Sladka smetana1,5 dl dl
Mascarpone Mascarpone50 g g
Konopljin med Konopljin med55 g g
Kokosov napitek Kokosov napitek
(v pločevinki)
50 g g
Zamrznjene maline Zamrznjene maline80 g g

Zrolana malina

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Loči rumenjake in beljake ter iz beljakov stepi sneg. V drugi posodi rumenjake, rjavi sladkor in javorjev sirup z električnim mešalnikom dobro premešaj, da dobiš penasto zmes. Dodaj vodo, olje in še enkrat premešaj. Nato v zmes vmešaj še moko s pecilnim praškom, na koncu pa z metlico vmešaj še stepeni sneg. Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Zmes vlij v pekač in jo enakomerno razporedi po pekaču. Peci 10 minut na 180˙C. Pečeno rulado obrni na kuhinjsko krpo in jo še vročo (s pomočjo kuhinjske krpe) zvij.

Medtem ko se rulada hladi pripravi kremo.

V posodo zlij sladko smetano in jo stepi (ne čisto do konca). Dodaj še sir maskarpone, med, kokosovo mleko iz pločevinke (uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke) in z električnim mešalnikom dobro premešaj, da nastane enotna zmes. Na koncu vmešaj še zamrznjeno sadje (lahko uporabiš tudi svežega).

Rulado odvij, jo premaži s kremo in jo še enkrat zvij. Vse skupaj za nekaj časa postavi v hladilnik, da se strdi.