Zrolana malina

Sladki petek
Sladki petek
Zrolana malina image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

1 število pekačev
  • biskvit

    • 3   jajca
    • 30   g rjavi sladkor
    • 24   ml javorjev sirup
    • 48   ml voda
    • 12   ml repično olje
    • 100   g pirina moka
    • 3   g pecilni prašek
  • krema

    • 1,5   dl sladka smetana
    • 50   g mascarpone
    • 55   g konopljin med
    • 50   g kokosov napitek
    • 80   g zamrznjene maline

Priprava

    Loči rumenjake in beljake ter iz beljakov stepi sneg. V drugi posodi rumenjake, rjavi sladkor in javorjev sirup z električnim mešalnikom dobro premešaj, da dobiš penasto zmes. Dodaj vodo, olje in še enkrat premešaj. Nato v zmes vmešaj še moko s pecilnim praškom, na koncu pa z metlico vmešaj še stepeni sneg. Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Zmes vlij v pekač in jo enakomerno razporedi po pekaču. Peci 10 minut na 180˙C. Pečeno rulado obrni na kuhinjsko krpo in jo še vročo (s pomočjo kuhinjske krpe) zvij.

    Medtem ko se rulada hladi pripravi kremo.

    V posodo zlij sladko smetano in jo stepi (ne čisto do konca). Dodaj še sir maskarpone, med, kokosovo mleko iz pločevinke (uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke) in z električnim mešalnikom dobro premešaj, da nastane enotna zmes. Na koncu vmešaj še zamrznjeno sadje (lahko uporabiš tudi svežega).

    Rulado odvij, jo premaži s kremo in jo še enkrat zvij. Vse skupaj za nekaj časa postavi v hladilnik, da se strdi.