
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Polenta
Polenta (kuhana in ohlajena) | 500 g g | |
Olje Olje | 1 žlice žlica | |
Česen Česen | 2 stroki strok | |
Blitva
Blitva (ali špinača) | 150 g g | |
Sol Sol | ščepec ščepec | |
Poper Poper | ščepec ščepec | |
Nepasirana skuta Nepasirana skuta | 250 g g | |
Vegeta Vegeta | ščepec ščepec |
Preliv
Jogurt Jogurt | 100 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 100 g g | |
Drobnjak
Drobnjak (sesekljan) | 2 žlice žlica | |
Sol
Sol (po okusu) | ||
Poper
Poper (po okusu) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZrolana pomlad
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V večji ponvi segrejemo olje in dodamo sesekljan česen. Ko česen zadiši, dodamo na večje kose narezano blitvo in jo pražimo toliko časa, da se zmehča. Začinimo s soljo in poprom, nato odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi. V skodelico stresemo skuto, začinimo z vegeto in dobro premešamo, da postane skuta bolj mazljiva.Ostanku kuhane polente prilijemo malo vrele vode in dobro premešamo, da polento malo zmehčamo. Na delovno površino položimo folijo za živila (20 krat 30 centimetrov) in nanjo enakomerno razporedimo polento. Polento lahko zgladimo z vlažno zadnjo stranjo žlice ali z valjem. Razvaljati jo moramo na pet milimetrov debeline.Na polento enakomerno razmažemo skutni nadev in čez njega enakomerno razporedimo blitvin nadev.Nato s pomočjo folije vse skupaj zvijemo v tesno rolado, rolado pa zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
Vmes pripravimo preliv, tako da v skodelici skupaj zmešamo vse sestavine. Ohlajeno rolado narežemo na dva centimetra debele rezine in jo postrežemo skupaj z jogurtovim prelivom.
Avtorji: Nina Obran, Aleksander Žlebič, Jelena Damjanović, Tina Mušič, Katja Štefančič, Petra Bajželj in Sandi Kaštrun, CUDV Radovljica
Mentorici: Renata Mohorič in Neža Mandelc