Preprosto več za vas
Zrolana pomlad

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Polenta Polenta
(kuhana in ohlajena)
500 g g
Olje Olje1 žlice žlica
Česen Česen2 stroki strok
Blitva Blitva
(ali špinača)
150 g g
Sol Sol ščepec ščepec
Poper Poper ščepec ščepec
Nepasirana skuta Nepasirana skuta250 g g
Vegeta Vegeta ščepec ščepec

Preliv

Jogurt Jogurt100 g g
Kisla smetana Kisla smetana100 g g
Drobnjak Drobnjak
(sesekljan)
2 žlice žlica
Sol Sol
(po okusu)
Poper Poper
(po okusu)

Zrolana pomlad

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(6)

Priprava

V večji ponvi segrejemo olje in dodamo sesekljan česen. Ko česen zadiši, dodamo na večje kose narezano blitvo in jo pražimo toliko časa, da se zmehča. Začinimo s soljo in poprom, nato odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi. V skodelico stresemo skuto, začinimo z vegeto in dobro premešamo, da postane skuta bolj mazljiva.Ostanku kuhane polente prilijemo malo vrele vode in dobro premešamo, da polento malo zmehčamo. Na delovno površino položimo folijo za živila (20 krat 30 centimetrov) in nanjo enakomerno razporedimo polento. Polento lahko zgladimo z vlažno zadnjo stranjo žlice ali z valjem. Razvaljati jo moramo na pet milimetrov debeline.Na polento enakomerno razmažemo skutni nadev in čez njega enakomerno razporedimo blitvin nadev.Nato s pomočjo folije vse skupaj zvijemo v tesno rolado, rolado pa zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut.

Vmes pripravimo preliv, tako da v skodelici skupaj zmešamo vse sestavine. Ohlajeno rolado narežemo na dva centimetra debele rezine in jo postrežemo skupaj z jogurtovim prelivom.

Avtorji: Nina Obran, Aleksander Žlebič, Jelena Damjanović, Tina Mušič, Katja Štefančič, Petra Bajželj in Sandi Kaštrun, CUDV Radovljica

Mentorici: Renata Mohorič in Neža Mandelc