Ajdovi piškotki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Ajdova moka Ajdova moka 200 g g
Pšenična moka Pšenična moka 100 g g
Maslo Maslo 125 g g
Rjavi sladkor Rjavi sladkor 120 g g
Jajca Jajca 1
Pecilni prašek Pecilni prašek 5 g g

Ajdovi piškotki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Deli recept
0:30 min
(0)

Priprava

Najprej z mešalnikom dobro zmešaš maslo, sladkor in jajce, tej mešanici pa dodaš ajdovo in pšenično moko pa še pecilni prašek. Spet dobro pomešaš in zgneteš v testo. Testo daš zdaj počivat v hladilnik za vsaj eno uro. Najboljše, da ga pred tem zaviješ v folijo. Po eni uri ali več testo vzameš iz hladilnika in ga razvaljaš. Posipaš ga še z malo rjavega sladkorja, da bodo piškotki super hrustljavi, potem pa z modelčki narediš piškote. Potem jih daš na pekač in pečeš 20 minut na 180°C. Čez 20 minut, jih lahko že pohrustaš.